Αν δεν σου έχει τύχει δεν ξέρεις πως είναι και στο λέω εγώ που ψάχνομαι κάθε 3-4 μήνες για το αν θα γίνω μητέρα ή απλά η περίοδός μου κάνει διακοπές! Μην κοροϊδευομαστε, αν η περίοδος σου καθυστερεί δεν είναι ιδιαίτερα ευχάριστη περίοδος. Μια στιγμή πανικού μπορεί να επικρατήσει καθώς το πρώτο πράγμα που σκέφτεσαι είναι η εγκυμοσύνη τι γίνεται όμως αν δεν είναι η εγκυμοσύνη ο λόγος;

περίοδος

Σίγουρα υπάρχουν πραγματικά πολλοί λόγοι για τους οποίους η περίοδός σου μπορεί να έχει αργήσει, οι οποίοι δεν έχουν καμία σχέση με «πάνες».

 • Μάλλον εξασκείσαι υπερβολικά πολύ τελευταία

Μία ασυνήθιστη περίοδος συνήθως συμβαίνει στους αθλητές και σε όσους ασκούνται υπερβολικά σκληρά. Αν ασκείσαι υπερβολικά σκληρά και ο δείκτης μάζας σου έχει αλλάξει τότε είναι πολύ πιθανό η περίοδο σου να έχει σταματήσει η να κάνει ένα διάλειμμα.

 • Θα μπορούσε να φταίει η φαρμακευτική σου αγωγή..

Τα χάπια αντισύλληψης είναι ο νούμερο ένα λόγος για τον οποίο αλλάζει η περίοδος σου. Η αντισύλληψη έκτακτης ανάγκης μπορεί επίσης να καθυστερήσει την περίοδο έως και μια εβδομάδα.

Επιπλέον, τα φάρμακα όπως οι σταθεροποιητές της διάθεσης και τα αντικαταθλιπτικά μπορούν να προκαλέσουν αλλαγές στον εμμηνορροϊκό κύκλο. Εάν έχεις αρχίσει να παίρνεις ένα νέο φάρμακο και παρατηρήσεις μια αλλαγή στην περίοδό σου, ερεύνησε τις παρενέργειες και επικοινώνησε με το γιατρό σου.

 • Mην αγχώνεσαι τόσο πολύ!

Υπάρχει αυτό το τμήμα του εγκεφάλου σου που ονομάζεται υποθάλαμος, όπου το κεντρικό νευρικό σου σύστημα συνδέεται με την υπόφυση σου και όπου εκκρίνονται ορμόνες.

Όταν έχεις εξαιρετικό άγχος, μπορεί να προκληθούν αλλαγές στον κύκλο σου.

 • Ο θηλασμός μπορεί να είναι ο θαυματουργός!Έτσι, αν έχεις ήδη παιδί, αλλά ακόμα σου καθυστερεί η περίοδος;Εξαιρετικά φυσιολογικό. Οι ορμόνες σου είναι απλά ανεβασμένες.
 • Βάρος; Ναι βάρος!

Η απώλεια βάρους και η αύξηση βάρους επηρεάζει τους ορμονικούς κύκλους σου. Οι διατροφικές διαταραχές μπορούν επίσης να είναι μείζονες αιτίες για την καθυστέρηση του κύκλου.

Όταν το σώμα σου δεν παίρνει αρκετά (ή το συγκεκριμένο είδος) των θρεπτικών ουσιών που χρειάζεται, σίγουρα θα σου στείλει μερικά σημάδια.

 • Μπορεί να πήγες κάπου διακοπές!

Μία αλλαγή στις ώρες που ξυπνάς ή γενικά στο πρόγραμμα σου μπορεί να διαταράξει το φυσιολογικό ρολόι του σώματός σου ή τον καρδιακό σου ρυθμό.

 • Ίσως φταίνε αυτά τα «ψυχαγωγικά» χάπια που παίρνεις!

Όπως, ξέρεις…ναρκωτικές ουσίες!

Απλώς δεν είναι πραγματικά καλά για το σώμα σου και μπορούν να προκαλέσουν ανωμαλίες.

 • Μήπως είναι μία ιατρική πάθηση;

Υπάρχουν διάφορες ιατρικές παθήσεις οι οποίες μπορούν να σου προκαλέσουν καθυστερημένες περιόδους.

Είναι πιθανό να έχεις σύνδρομο πολυκυστικών ωοθηκών (PCOS), κατάσταση θυρεοειδούς, ή ίσως ακόμη και πρώιμη εμμηνόπαυση. για να αναφέρουμε μόνο μερικά.

Άλλες ασθένειες που προκαλούν μεγάλη πίεση στο σώμα σου μπορεί επίσης να οδηγήσουν σε παράληψη περιόδου.

 •  Περίμενε ένα λεπτό, τι μέρα είναι;Ο Θεός ξέρει ότι είναι δύσκολο να ξέρεις την ημέρα της εβδομάδας, πόσο μάλλον την ημέρα του κύκλου σου..Και υπάρχει πάντα η πιθανότητα ότι μπορεί να έχεις υπολογίσει λάθος τις μέρες.

  Κατέβασε μία εφαρμογή από το playstore σου η οποία θα σου υπενθυμίζει πότε έχεις την επόμενη περίοδο σου ή σημείωσε ένα χ στο ημερολόγιο σου.