Χιόνισε και ο κόσμος έγινε λευκός! Τι σημαίνει αυτό ότι θα αφήσεις το σκύλο σου μέσα και δεν θα τον βγάζεις καθόλου ούτε για βόλτα; Φυσικά … ξέχνα το! Μάλλον και ο δικός σου σκύλος αγαπά το χιόνι οπότε μην του στερήσεις την χαρά να τρέξει και να παίζει με τον πάγο. Βέβαια, επειδή κάνει κρύο δεν μπορείς να τον αφήσεις να βγει έξω γυμνός και να κρυώσει. Όπως εσύ θα φορέσεις το σκουφάκι σου, το κασκόλ και τα γάντια σου ντύσε και τον σκύλο σου αναλόγως.

Όσα πρέπει να κάνεις αν και ο δικός σου σκύλος αγαπά το χιόνι και θες να βγείτε βόλτα!

  1. Φόρα του ρούχα: Επειδή κάνει κρύο μην αφήσεις το κορμί του εκτεθειμένο. Βάλε, λοιπόν, ρούχα στο σκύλο σου κατά προτίμηση αδιάβροχα και ζεστά για να ανέβει η θερμοκρασία του και να μην αρπάξει κανένα κρυολόγημα.
  2. Πρόσεξε τα ρούχα που θα επιλέξεις: Επειδή ο σκύλος σου θα τρέχει και υπάρχει κίνδυνος να πιαστούν τα ρούχα στα δέντρα καλό θα ήταν να επιλέξεις ρούχα χωρίς πολλές εξοχές και περίεργα αντικείμενα επάνω τους.
  3. Ξέρεις ότι μπορείς να του φορέσεις μπότες; Ναι, μην γελάς στο εμπόριο υπάρχουν ειδικές μπότες που μπορεί να φορέσει ο σκύλος σου για να πάει στα χιόνια.
  4. Κόψτου τα νύχια: Άκουσες στις ειδήσεις ότι αύριο θα ρίξει περισσότερο χιόνι; Εάν τα νύχια του σκύλου σου είναι μακριά, κόψτα γιατί τα πολύ μακριά νύχια θα γλιστρούν στο έδαφος, ενώ τα πιο κοντά νύχια δημιουργούν καλύτερη τριβή.
  5. Τάισε τον καλά πριν βγείτε: Το φαγητό θα του αυξήσει την όρεξη και θα του δώσει ενέργεια. Η σωστή στιγμή να φάει, λοιπόν, το φαγητό του είναι μισή ώρα πριν την βόλτα σας.
  6. Μόλις επιστρέψετε σπίτι βάλε του τα ρούχα: Η βόλτα σας τελείωσε και επιστρέφετε σπίτι. Βγάλε του, λοιπόν, τα υγρά από το χιόνι ρούχα και βάλε τον να καθίσει σε ζεστό μέρος.

Σου βρήκαμε ένα video που δείχνει σκύλους αλλά και γάτες να απολαμβάνουν το χιόνι και θα σου το δείξουμε για να καταλάβεις ότι κατά πάσα πιθανότητα και ο δικός σου σκύλος αγαπά το χιόνι και θα σε ευγνωμονεί για την βόλτα σας: