Μπορεί να ακούμε συνεχώς για τους κινδύνους που υπάρχουν εάν αποφασίσεις να κάνεις παιδί σε μεγαλύτερη ηλικία (35+), όμως, τελικά υπάρχουν μερικά καλά νέα! Οι γυναίκες που κάνουν το τελευταίο τους παιδί γύρω στα 35 τους χρόνια καθώς γερνούν έχουν πολύ καλύτερη μνήμη σε σύγκριση με γυναίκες που έκαναν πιο νέες παιδιά.

Τα καλά νέα δεν σταματούν, όμως, εδώ! Οι γυναίκες που κάνουν το πρώτο τους παιδί αφού έχουν κλείσει τα 25, έχουν 11% περισσότερες πιθανότητες να ζήσουν μέχρι τα 90!

Δεν είναι σαφές γιατί οι γυναίκες που μένουν έγκυες σε μεγαλύτερη ηλικία έχουν καλύτερη μνήμη, ωστόσο, οι επιστήμονες έχουν διαπιστώσει ότι εμφανίζεται έντονο κύμα οιστρογόνων και προγεστερόνης, ορμόνες που έχει αποδειχτεί ότι ενισχύουν την εγκεφαλική λειτουργία.

Τα υψηλά επίπεδα αυτών των ορμονών σε μεγαλύτερη ηλικία, μπορούν να έχουν προστατευτική επίδραση για τον εγκέφαλο.

Στην σχετική έρευνα που έγινε συμμετείχαν 830 γυναίκες, οι οποίες έχουν περάσει την εμμηνόπαυση. Οι εν λόγω γυναίκες πέρασαν μια σειρά από τεστ σχετικά με την μνήμη, την συγκέντρωση, τον χρόνο αντίδρασης και την οπτική αντίληψη. Καταγράφηκε φυσικά παράλληλα το ιατρικό τους αναφορικά με το πότε έκαναν παιδί.

Αυτό που διαπιστώθηκε είναι ότι οι γυναίκες που έκαναν το τελευταίο τους παιδί γύρω στα 35 τους, εμφάνισαν καλύτερα αποτελέσματα σ’ όλα τα τεστ!

Είδες, λοιπόν, που πρέπει να σταματήσεις να αγχώνεσαι για το πότε θα γίνεις μάνα;