Μπείτε σε ένα καθημερινό πρόγραμμα άσκησης και αποκτήστε το σώμα που ονειρεύεστε. Το μόνο που χρειάζεστε είναι ένα στρώμα, βαράκια και επιμονή!

Της ΦΩΤΕΙΝΗΣ ΛΑΣΠΑ

Ζέσταμα

• Ξεκινήστε με τζόκινγκ για ζέσταμα και μετά τα πρώτα λεπτά, με μικρά πηδήματα αρχίστε να ανοιγκοκλείνετε χέρια και πόδια ταυτόχρονα. Λίγα λεπτά αργότερα – με πόδια σταθερά στο έδαφος- κάντε κύκλους με τα χέρια και στη συνέχεια ανάποδους κύκλους με τα χέρια.
• Κάμψεις με το ένα πόδι λυγισμένο και το άλλο τεντωμένο και το χέρι να τεντώνεται προς τη μεριά του λυγισμένου ποδιού. Μετά από 10 επαναλήψεις, αλλάζετε χέρι και λυγίζετε το άλλο πόδι.
• Πόδια ανοιχτά και σταθερά στο πάτωμα. Με τα χέρια ανοιχτά στα πλάγια του κορμού αρχίστε κάμψεις. Το δεξί χέρι να ακουμπά τη μύτη του αριστερού ποδιού και το αντίστροφο. 10 επαναλήψεις.

Άσκηση 1η

Πάρτε ένα βαράκι και κρατώντας το με τα δύο χέρια,α ρχίστε να το ανεβάζετε πάνω από το κεφάλι σας και εναλλάξ μπροστά από το στήθος, κάνοντας ταυτόχρονα τζόκινγκ. Για 1 λεπτό.

Άσκηση 2η

Πάρτε 2 βαράκια και κρατώντας τα ενωμένα στο ένα χέρι- το άλλο χέρι λυγισμένο ακουμπάει πίσω στο κεφάλι- πόδια τεντωμένα, αρχίστε να κάνετε κάμψεις για 30΄΄ προς τη μια μεριά. Αλλάξτε χέρι και κάντε την ίδια άσκηση.

Άσκηση 3η

Κρατήστε ένα βαράκι με τα χέρια ενωμένα. Το ένα πόδι πατάει σταθερά στο πάτωμα, ελαφρά λυγισμένο. Το άλλο πόδι –εναλλάξ- είναι μια τεντωμένο και τα χέρια ψηλά στο κεφάλι και στη συνέχεια λυγίζει μπροστά και ταυτόχρονα τα χέρια λυγίζουν κοντά στο γόνατο. Μετά από 30΄΄ αλλάζετε πόδι…

Διαβάστε περισσότερα: MaryMary.gr