Είναι γνωστό ότι πολλές φορές οι μπαμπάδες τρώνε όχι για ένα, αλλά… για δύο άτομα! Τι σχέση θα μπορούσε να έχει όμως αυτό με την εξέλιξη των παιδιών; Μια νέα έρευνα διαπιστώνει πως τα σπερματοζωάρια των αδύνατων ανδρών και εκείνα των παχύσαρκων παρουσιάζουν μεγάλες αποκλίσεις.

Η έρευνα έγινε για να διαπιστωθεί γιατί τα παιδιά των παχύσαρκων μπαμπάδων έχουν προδιάθεση να γίνουν κι εκείνα παχύσαρκα.

Όταν ορισμένοι από τους άνδρες της μελέτης υποβλήθηκαν σε χειρουργική επέμβαση για απώλεια βάρους, παρατηρήθηκαν περίπου 5000 αλλαγές στα σπερματοζωάριά τους.

Η έρευνα θεωρείται ότι θα μπορούσε να ενθαρρύνει τους γονείς να αλλάζουν τις κακές τους συνήθειες προκειμένου να εγγυηθούν ένα υγιές μέλλον στα παιδιά τους. Είναι ήδη γνωστό τι πρέπει να προσέχει μια γυναίκα όταν είναι έγκυος, πλέον πρέπει να γνωρίζουμε ότι χρειάζονται οι απαραίτητες προφυλάξεις και από τη μεριά των ανδρών.

Να σημειωθεί πως οι διαφορές που παρατηρήθηκαν στα σπερματοζωάρια των αδύνατων και παχύσαρκων ανδρών σχετίζονταν με το RNA και τα γονίδια που είναι υπεύθυνα για την ανάπτυξη του εγκεφάλου και της όρεξης.

Τέλος, έχει παρατηρηθεί πως εκτός από τα γονίδια που επηρεάζουν τα παιδιά, οι παχύσαρκοι γονείς ενθαρρύνουν τα παιδιά τους να τρώνε περισσότερο.