Οι πολύποδες στην μύτη συνήθως είναι καλοήθεις σχηματισμοί που αναπτύσσονται στην περιοχή της ρινικής κοιλότητα αλλά και στους κόλπους γύρω από αυτή. Βέβαια, οι πολύποδες στην μύτη δεν κάνουν την εμφάνιση τους χωρίς λόγο. Αντιθέτως, έχουν τις δικές τους αιτίες που δημιουργούνται και εμείς τις βρήκαμε και θα τους αναλύσουμε στην συνέχεια.

Οι λόγοι που δημιουργούνται πολύποδες στην μύτη εκτιμάται από τους ειδικούς ότι σχετίζονται με ορισμένες παθήσεις. Το 1/3 του συνόλου των ατόμων που έχουν πολύποδες έχουν και άσθμα. Επίσης, το μισό του συνόλου των ανθρώπων που έχουν πολύποδες στην μύτη έχουν δυσανεξία στην ασπιρίνη ή αλλεργική ρινίτιδα.

Ποια είναι τα συμπτώματα που νιώθουν αυτοί που έχουν πολύποδες στην μύτη;

Τι πρέπει να κάνεις για να απαλλαγείς από τους πολύποδες στην μύτη;

Όταν διαγνωστεί από τον γιατρό ότι υπάρχουν πολύποδες στην μύτη αρχικά δίνεται στο άτομο μια ειδική αγωγή φαρμάκων που περιέχει σπρέι αλλά και χάπια με κύριο συστατικό την ουσία της κορτιζόλης.

Αυτή η θεραπεία ακολουθείτε συνήθως για έξι με εννέα μήνες. Αν αυτή η θεραπεία δεν βοηθήσει το άτομο και δεν μικρύνουν οι πολύποδες ή δεν εξαλειφθούν τελείως η λύση είναι μία. Ακολουθεί χειρουργικός καθαρισμός της περιοχής  με σκοπό να αφαιρεθούν οι πολύποδες και να καυτηριαστούν τα σημεία που αυτοί βρίσκονταν για να μην είναι εύκολη η επανεμφάνισή τους.

Το χειρουργείο γίνεται με ολική νάρκωση  υπό ενδοσκοπικό έλεγχο.