Ενώ κοιμάσαι αρκετές ώρες την ημέρα και ζεις μια ζωή χωρίς καταχρήσεις συνεχίζεις να έχεις μαύρους κύκλους που φαίνεται όλο και πιο έντονοι και εσύ νιώθεις πως θα τρελαθείς.

Ξέρεις, ότι υπάρχουν αρκετοί λόγοι για τους οποίους μπορεί να έχεις μαύρους κύκλους και δεν σου πάνε καν στο μυαλό; Εμείς τους ψάξαμε, τους βρήκαμε και θα σου τους παρουσιάσουμε.

Ποιοι είναι οι λόγοι για τους οποίους μπορεί να έχεις μαύρους κύκλους;

  1. Κληρονομικότητα:Υπάρχει περίπτωση οι μαύροι κύκλοι να είναι στο DNA σου. Η κληρονομικότητα άλλωστε παίζει μεγάλο ρόλο στην ζωή μας. Πρέπει, λοιπόν, να γνωρίζεις ότι μπορεί να ευθύνονται τα γονίδια σου για τους μαύρους κύκλους οπότε πρέπει απλά να αποδεχθείς την κατάσταση.
  2. Έχεις αλλεργία: Οι εποχιακές κυρίως αλλεργίες είναι αυτές που ευθύνονται για τα μάτια που πρήζονται και έτσι κατ’επέκταση και για τους μαύρους κύκλους. Ειδικά τώρα που είναι άνοιξη και οι αλλεργίες θα ξεκινήσουν να αυξάνονται θα πρέπει αν ανήκεις και εσύ στην κατηγορία των ευαίσθητων ατόμων να είσαι πιο προσεκτικός-η.
  3. Μεγαλώνεις: Ένα από τα σημεία που αποδεικνύουν ότι ο χρόνος δεν ιδιαίτερα ευγενικός με το πρόσωπο των ανθρώπων είναι οι μαύροι κύκλοι. Όσο, λοιπόν, περνούν τα χρόνια (μην ξεχνάς δεν είσαι ακόμα είκοσι), το κολλαγόνο μειώνεται το δέρμα ειδικά στην περιοχή γύρω από τα μάτια γίνεται πιο λεπτό και έτσι οι μαύροι κύκλοι και μεγαλώνουν αλλά και φαίνονται ακόμα πιο πολύ.
  4. Μήπως σε πειράζουν τα καλλυντικά που χρησιμοποιείς; Πολλές φορές μπορεί ακόμα και τα προϊόντα που χρησιμοποιείς στην συγκεκριμένη περιοχή να σου δημιουργήσουν προβλήματα, όπως φαγούρα ή ακόμα και έκζεμα. Αν, λοιπόν, βάζεις συνέχεια το προϊόν που σου δημιουργεί πρόβλημα μπορείς να πάθεις ακόμα και χρόνια φλεγμονή.