Μερικές φορές όταν πίνεις κάτι πολύ κρύο ή όταν τρως αντίστοιχα κάτι πολύ ζεστό παρατηρείς ότι τα δόντια σου πονούν και σε ενοχλούν. Αν σου συμβαίνει αυτό η αλήθεια είναι ότι έχεις ευαίσθητα δόντια και πρέπει να προσέχεις ιδιαιτέρως.

Πρέπει να μην ξεχνάς το πρόβλημα σου και να προσέχεις καθετί που τρως. Να σταματήσεις επιτέλους να καταναλώνεις πολλά γλυκά και φυσικά να τρως τσίχλες που επιδεινώνουν το πρόβλημα  σου.

Σημείωση!

Η ευαισθησία των δοντιών εκδηλώνεται συνήθως ως αιφνίδιος, οξύς πόνος λόγω ενός θερμού ή ψυχρού ερεθίσματος.

Τι συμβαίνει όταν έχεις ευαίσθητα δόντια και τι μπορεί να φταίει για αυτό;

  1. Η κατανάλωση όξινων τροφίμων αλλά και συγκεκριμένων ροφημάτων, όπως τα αναψυκτικά ή ακόμα και τα εσπεριδοειδή φρούτα, μπορεί να οδηγήσουν σε φθορά του σμάλτου και να κάνουν τα δόντια σου ακόμα πιο ευαίσθητα και το πρόβλημα σου ακόμα πιο έντονο. Μπορεί να βλάψουν τα δόντια σου και η ζημιά να είναι ανεπανόρθωτη.
  2. Τα ούλα σου έχουν ερεθιστεί: Πολλές φορές για τα ευαίσθητα δόντια οφείλονται τα ούλα σου. Αυτά μπορεί να έχουν μολυνθεί ή ακόμα και ερεθιστεί.
  3. Έχεις χαλασμένα δόντια: Τα ευαίσθητα δόντια μπορεί να είναι χαλασμένα. Έτσι, ακόμα και το νερό να τους δημιουργεί πρόβλημα οπότε πρέπει να πας αμέσως στο γιατρό.