Οι παρανυχίδες όσο κι αν προσπαθείς να τις διώξεις είναι εκεί να χαλάνε την όμορφη εικόνα των χεριών σου. Αν και έχεις σταματήσει πια να τις τραβάς και να τις πειράζεις αυτές συνεχίζουν να υπάρχουν για να σου θυμίσουν πως πρέπει να τους δώσεις σημασία.

Το θέμα είναι τι κάνεις τώρα. Πώς θα μπορέσεις να πεις αντίο στις παρανυχίδες ή έστω πως θα τις μειώσεις;

  • Αν δε μπορείς να τις φροντίζεις μόνος σου επισκέψου κάποιον που να ξέρει. Οι παρανυχίδες θέλουν φροντίδα και καλό θα ήταν αν εσύ φοβάσαι μην κάνεις τα πράγματα χειρότερα να πας σε μια αισθητικό, που ξέρει τι θα κάνει, πως θα τις φροντίσει ή πως θα τις κόψει.
  • Μην ξεχνάς την ενυδάτωση: Όλες μα όλες τις ώρες της ημέρας τα χέρια σου θα πρέπει να είναι ενυδατωμένα. Μην ξεχνάς, λοιπόν, να βάζεις κρέμα ή έλαια και να κάνεις απαλό μασάζ. Όσες φορές περισσότερες επαναλαμβάνεις τη διαδικασία τόσο πιο άμεσα θα δεις αποτέλεσμα και θα δεις πως οι παρανυχίδες σου δε θα είναι πια ξερές αλλά μαλακές.
  • Μην ξεχνάς να βάζεις γάντια: Όταν κάνεις δουλειές καλό θα ήταν τα χέρια σου να καλύπτονται με γάντια. Μην τα αφήνεις γυμνά γιατί η επαφή με τα προϊόντα καθαρισμού θα τα αφυδατώσουν και θα κάνουν τις παρανυχίδες να μεγαλώνουν πιο γρήγορα.