Άνδρες. Πολύ γενικευμένο; Άνδρας, έχει 37.1 και κάνει σαν να πεθαίνει. Όλος ο κόσμος ΠΡΕΠΕΙ να σταματήσει να κινείται, εσύ πρέπει να παρατήσεις όλες σου τις υποχρεώσεις και να τον νταντεύεις γιατί μπορεί να ήρθε το τέλος της ζωής του –από το 37.1- και εσύ είσαι υποχρεωμένη να είσαι στο πλευρό του. Βεβαίως αν εσύ έχεις πυρετό –κανονικό όχι δεκατάκια- δεν έχεις τίποτα και πρέπει να είσαι σωστή  στη δουλειά, να προσέχεις τα παιδιά, να καθαρίζεις το σπίτι και φυσικά να πας και το αυτοκίνητο για πλύσιμο!

Γιατί συμβαίνει όμως αυτό;

pethainw-ipopgr

Δεν τους συμβαίνει συχνά

Οι άνδρες δεν μπορούν να δεχθούν πως είναι άνθρωποι και εκείνοι και πως μπορεί να αρρωστήσουν όπως ο κάθε ένας από εμάς! Έτσι όταν η ίωση έρθει και τους χτυπήσει την πόρτα παθαίνουν πανικό. Πιστεύουν πως ήρθε το τέλος του κόσμου και πως είναι οι μοναδικοί που έχουν αρρωστήσει στην ανθρώπινη ιστορία. Φυσικά σ αυτό το δράμα τους θέλουν και κοινό… έτσι μετατρέπουν ένα απλό 37.1 σε 40 με σπασμούς.

Νιώθουν ευάλωτοι

arrwstia-ipopgr

Εσύ που είσαι φυσιολογικός άνθρωπος και αρρωσταίνεις συχνά, γνωρίζεις πως όταν έχεις δέκατα ο οργανισμός σου είναι εξασθενημένος, άρα όντως είσαι πιο ευάλωτος. Όπως διαπίστωσαν ερευνητές του Πανεπιστημίου της πόλης Τούρκου στην Φινλανδία, ο πυρετός και το κρυολόγημα επηρεάζουν τα επίπεδα της τεστοστερόνης. Ο καλός σου όμως με το 37.1 δεν μπορεί να δεχθεί ότι δεν θα καταφέρει να το παίξει ράμπο αν χρειαστεί. Έτσι φέρνει τον κόσμο ανάποδα για να μπορέσει να τραβήξει την προσοχή σου! Δεν είναι δυνατόν –σκέφτεται- να έχει πυρετό ενώ ο Τσακ Νόρις δεν παθαίνει ποτέ!

Αλλάζει η ψυχοσύνθεση τους

Αυτό δεν είναι υπερβολή. Έρευνα η οποία διεξήχθη στην  Φιλανδία κατέληξε στο συμπέρασμα πως ο πυρετός επηρεάζει την κρίση των ανδρών ακόμα και στα κριτήρια επιλογής συντρόφου. Στην έρευνα πήραν μέρος 1.800 άνδρες από 28 διαφορετικές χώρες, όπου τους ζητήθηκε μέσα από φωτογραφίες, να επιλέξουν το πιο ελκυστικό πρόσωπο. Οι φωτογραφίες είχαν δεχθεί ψηφιακή επεξεργασία και έδειχναν τα γυναικεία χαρακτηριστικά περισσότερο ή λιγότερο θηλυπρεπή. Οι συμμετέχοντες επέλεξαν, στην πλειοψηφία τους, τα λιγότερο θηλυπρεπή πρόσωπα. Αυτό εξηγείται μάλλον από το πρωτόγνωρο ένστικτο της επιβίωσης, που θέλει τους άνδρες να επιλέγουν μια δυναμική και όχι τόσο όμορφη γυναίκα.

Γιατί οι ορμές του είναι πεσμένες

Όταν ο άνδρας υποφέρει –ναι με το 37.1 νιώθει ότι υποφέρει- δεν μπορεί να έχει τις σεξουαλικές ορμές που έχει όταν δεν τον έχει χτυπήσει βάναυσα η ζωή και του έχει χαρίσει αυτές τις υψηλές θερμοκρασίες. Αυτό ρίχνει την ψυχολογία του και τον κάνει ακόμα πιο γκρινιάρη!