Αγαπάς τη δουλειά σου και αγαπάς και τους συναδέλφους σου με τους οποίους έχεις πλέον αναπτύξει φιλικές σχέσεις. Όμως έρχεται εκείνη η στιγμή που όταν σας καλεί το αφεντικό για να μοιράσει προαγωγές δεν είσαι ανάμεσα στους τυχερούς. 

Έτσι, απ’ τη μια χαίρεσαι για τους συνάδελφους και φίλους σου και απ’ την άλλη νιώθεις απογοήτευση για τον εαυτό σου.

Συνεπώς, υψώνεις ένα τείχος κι αποφεύγεις τα πολλά πολλά. Μέχρι πότε όμως θα λες δικαιολογίες στους άλλους και τον εαυτό σου; Ήρθε η ώρα να το αντιμετωπίσεις. Η δουλειά, φιλία και η ανταγωνιστικότητα είναι ένα περίεργο τρίγωνο, το οποίο όμως είναι μέσα στη ζωή σου.

Πάρε το χρόνο σου

Το να μην πας μερικές φορές στις συναντήσεις που κανονίζετε εκτός γραφείου για να τα πείτε, δεν είναι και τόσο τρομερό. Είναι πολύ απλό να πεις απλά: «Έχω άλλα σχέδια για απόψε».

Καλύτερα να πάρεις το χρόνο σου και να κάνεις κάτι άλλο στον ελεύθερο χρόνο σου προκειμένου να κατανοήσεις περισσότερο την κατάσταση, παρά να δεις τα άτομα απ’ τη δουλειά σου με τα οποία θα νιώθεις περίεργα.

Εμπιστεύσου κάποιον

Σίγουρα θα έχεις κάποιον απ’ τη δουλειά με τον οποίο αισθάνεσαι πιο κοντά. Μπορείς να του μιλήσεις, να του ανοιχτείς και να εκφράσεις το πώς αισθάνεσαι. Εξάλλου μια συμβουλή μέσα από ένα άτομο του εργασιακού σου περιβάλλοντος που εμπιστεύεσαι θα σε βοηθήσει.

Βγες με τους συναδέλφους σου

Αφού περάσει το διάστημα της συνειδητοποίησης και πάρεις το χρόνο σου, έρχεται η ώρα να βγεις ξανά με τους συναδέλφους σου και να ξεκινήσεις και πάλι τις κανονικές σου συνήθειες μαζί τους. Δεν αξίζει να χαλάσεις τις σχέσεις σου μαζί τους επειδή νιώθεις απογοήτευση.