Ήξερες ότι τα δάχτυλα των ποδιών σου μπορούν να φανερώσουν την υγεία σου; Ότι μπορείς παρατηρώντας τα σωστά να καταλάβεις αν στο μέλλον θα πάθεις καρκίνο του πνεύμονα; Δεν το ήξερες; Ούτε και εμείς, αλλά τώρα που το μάθαμε θέλαμε αμέσως να το μοιραστούμε μαζί σου.

Σε έρευνα, λοιπόν, που πραγματοποιήθηκε από το Πανεπιστήμιο του Σαν Ντιέγκο στην Καλιφόρνια αποδείχθηκε πώς τα μεγάλα νύχια των ποδιών σου μαρτυρούν πόσο πιθανό είναι στο μέλλον να διαγνωσθεί ότι πάσχεις από καρκίνο του πνεύμονα. Βέβαια, ο κίνδυνος αυτός μπορεί να προβλεφθεί αρκετό χρόνο πριν δεις τα πρώτα συμπώματα της αρρώστιας στον οργανισμό σου.

Σύμφωνα με τους επιστήμονες που διεξήγαγαν τη συγκεκριμένη έρευνα οι άνθρωποι που έχουν υψηλά επίπεδα νικοτίνης στα νύχια των ποδιών έχουν μεγαλύτερες πιθανότητας να πάθουν καρκίνο του πνεύμονα από όσους δεν έχουν αρκετή νικοτίνη στα νύχια τους. Η μέτρηση των τιμών της νικοτίνης στα νύχια που γίνεται με ειδική εξέταση, είναι ιδιαίτερα αξιόπιστος τρόπος για να μάθεις το μέλλον σου. Τα νύχια μεγαλώνουν με αργό ρυθμό και έτσι η περιεκτικότητα τους σε αυτήν την ούσια είναι πιο σταθερή απ’ ότι στο αίμα ή στα ούρα.

Στη συγκεκριμένη έρευνα συμετείχαν 840 άντρες και μελετήθηκε όλη η ζωή τους αλλά και η υγεία τους επί 12 ολόκληρα χρόνια.