Υπάρχουν στιγμές που νιώθεις την τροφική δηλητηρίαση να πλησιάζει μαζί με τα πρώτα της συμπτώματα που γίνονται ορατά. Μην τρομάξεις και μην ψάχνεις να βρεις φαρμακείο αφού μπορείς να φας κάτι άλλο που θα σε σώσει! Η λύση βρίσκεται σε έναν ξηρό καρπό ο οποίος έχεις άμεσα αποτελέσματα.

Σε έρευνα, λοιπόν, που πραγματοποιήθηκε από το Πανεπιστήμιο του Μέριλαντ διαπιστώθηκε ότι τα φιστίκια είναι αυτά που μπορούν να εξασθενήσουν τα συμπτώματα που φέρνει η τροφική δηλητηρίαση.

Σύμφωνα με τη αυτή την μελέτη που αναφέρεται στην τροφική δηλητηρίαση, αυτός ο ξηρός καρπός προωθεί την ανάπτυξη δύο ευεργετικών βακτηρίων (Lactobacillus casei και Lactobacillus rhamnosus) στο γαστρεντερικό που εξουδετερώνουν τα μικρόβια.

Οι ουσίες που περιέχουν τα φιστίκια αυξάνουν τα επίπεδα των καλών βακτηρίων στο γαστρεντερικό και επιφέρουν μείωση στα επίπεδα του επικίνδυνου εντεροαιμορραγικού κολοβακτηριδίου E. coli, το οποίο μπορεί να προκαλέσει σοβαρή τροφική δηλητηρίαση.

Τα καλά βακτήρια του φιστικιού ανταγωνίζονται τους παθογόνους μικροοργανισμούς που έχουν εισβάλει στο σώμα, παράγουν αντιμικροβιακές ουσίες και εξουδετερώνουν τα μικρόβια που κάνουν βόλτες εκείνη την στιγμή στο στομάχι του ασθενή.

Σημείωση!

Το κολοβακτηρίδιο E. coli που ευθύνεται για την τροφική δηλητηρίαση, τις περισσότερες φορές μεταδίδεται  από κρέας που δεν έχει μαγειρευτεί επαρκώς ή από μολυσμένα λαχανικά που δεν έχουν πλυθεί καλά με άφθονο νερό.