Η απώλεια κιλών δεν είναι εύκολη υπόθεση και πολλοί από εμάς τείνουν να ξεχνούν τα απολύτως απαραίτητα τρόφιμα που μας βοηθούν να επιτύχουμε τον στόχο μας. Διάβασε παρακάτω για να μάθεις ποια φαγητά έχουν την χαρισματική αυτή ικανότητα να σε βοηθήσουν να χάσεις βάρος.

Αν και έχεις καταβάλει μεγάλη προσπάθεια για να χάσεις βάρος, πιθανότατα θα επιλέξεις να παραιτηθείς από την διαδικασία απώλειας βάρους εάν δεν έχεις δει ορατά αποτελέσματα.

Είναι πολύ απογοητευτικό, αλλά δεν χρειάζεται να το κάνεις πια.
Η έρευνα του Πανεπιστημίου της Λουιζιάνα δείχνει ότι οι άνθρωποι που τρώνε καρύδια κάθε μέρα είναι 25% λιγότερο πιθανό να είναι παχύσαρκοι και 21% λιγότερο πιθανό να έχουν μια λεπτότερη γραμμή μέσης. Όσοι καταναλώνουν καρύδια εμφανίζουν χαμηλότερο δείκτη μάζας σώματος και υψηλότερα επίπεδα καλής χοληστερόλης.

Μάλλον σκέφτεσαι «Αυτό είναι τρελό! Όλα τα καρύδια είναι γεμάτα λιπαρά και θερμίδες» Αλλά δεν είναι ακριβώς αλήθεια!

Τα καρύδια είναι πλούσια σε φυτικές πρωτεΐνες, διαιτητικές ίνες και υγιή πολυακόρεστα λιπαρά οξέα, έτσι τα καρύδια είναι ένα κορεσμένο φαγητό που μπορεί να βοηθήσει στην καταστολή της όρεξης, εξηγεί ο Carol O’Neil, επικεφαλής ερευνητής και καθηγητής στο Louisiana State University.

Εκτός από τα πολυάριθμα οφέλη, μια χούφτα ξηρών καρπών θα σε βοηθήσει στον στόχο σου: θα τρως λιγότερα και θα χάσεις βάρος πιο αποτελεσματικά. Μόνο 43 γρ. ξηρών καρπών ημερησίως (περίπου 1/3 φλιτζάνι) μπορούν να σου προσφέρουν πολλές από τις σημαντικές βιταμίνες, μέταλλα και ενέργεια που χρειάζεσαι καθ ‘όλη τη διάρκεια της ημέρας.

Όλα αυτά τα αποτελέσματα, κάνουν τους καρπούς με κέλυφος ένα από τα πιο υγιεινά τρόφιμα που μπορεί να έχεις ως μεσημεριανό πρωινό ή μεσημεριανό σνακ.