Πόσο περίπλοκο μπορεί να είναι το βούρτσισμα των μαλλιών; Αυτή η καθημερινή ρουτίνα είναι ουσιαστικά το κλειδί για την καλή διατήρηση των μαλλιών σου.

Το βούρτσισμα των μαλλιών σου διεγείρει τη ροή του αίματος στο τριχωτό της κεφαλής, βοηθά στην απολέπιση των νεκρών κυττάρων του δέρματος διατηρώντας τους σμηγματογόνους αδένες που δημιουργούν φυσικά έλαια για την προστασία των μαλλιών σου.

Παρ’ όλο όμως, που φαίνεται μια τόσο εύκολη και απλή διαδικασία υπάρχουν λάθη που όλοι κάνουμε και που πρέπει να διορθώσουμε.

Να πλένεις τη χτένα τακτικά

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνεις είναι να σιγουρευτείς ότι η βούρτσα σου είναι καθαρή προκειμένου να διατηρήσεις και τα μαλλιά σου καθαρά.

Με μια βρώμικη, μη συντηρημένη βούρτσα, ουσιαστικά εξαπλώνεται όλο το παλιό προϊόν, τα νεκρά κύτταρα και η συσσώρευση φυσικού ελαίου που φιλοξενεί η βούρτσα. Κράτα τη χτένα σε άριστη κατάσταση, πλένοντάς της με το σαμπουάν σου.

Για έναν καλό καθαρισμό:

  • Αφαίρεσε τυχόν τρίχες που έχουν πιαστεί και στη συνέχεια ρίξε ζεστό νερό.
  • Πρόσθεσε το σαμπουάν και πλύνε με το χέρι σου δημιουργώντας αφρό.
  • Ξέπλυνε καλά τη βούρτσα και τοποθέτησέ την σε μια πετσέτα μέχρι να στεγνώσει.

Να βεβαιωθείς ότι χρησιμοποιείς το κατάλληλο είδος βούρτσας

Με τόσες πολλές που κυκλοφορούν στην αγορά είναι λογικό να πέσεις στην λάθος βούρτσα. Πρώτα πρέπει να γνωρίζεις τι είδους τρίχα έχεις.
Μια μεγάλη βούρτσα ίσως είναι η καλύτερη επιλογή για τον καθένα.

Ξεκίνα από τις άκρες

Πάντα να ξεκινάς το βούρτσισμα των μαλλιών σου από τις άκρες. Ξεκινώντας από κάτω αντιμετωπίζεις όλα τα μπερδέματα και χωρίς να προκαλέσεις ζημιά. Βουρτσίζεις από κάτω προς την κορυφή και πάντα να διαχωρίζεις τα μαλλιά σε τμήματα.

Μη τα χτενίζεις υπερβολικά

Δύο φορές την ημέρα είναι το ιδανικό. Μια το πρωί και μια το βράδυ. Το υπερβολικό χτένισμα μπορεί να κάνει τα μαλλιά σου πιο αδύναμα.

Μη βουρτσίζεις τα μαλλιά σου όταν είναι βρεγμένα

Όταν τα μαλλιά είναι βρεγμένα τότε είναι και πιο ευάλωτα. Ποτέ μην τα βουρτσίζεις όταν είναι βρεγμένα διότι αυτό μπορεί να τα κάνει να σπάσουν.

Photo:  A. Chederros/Onoky/Corbis