Λογικά είσαι από τις γυναίκες που το χρησιμοποιούν κάθε μέρα, ακόμα κι όταν δεν χρειάζεται. Μπορεί και 2-3 φορές την ημέρα! Παρόλο που χρησιμοποιείς το αποσμητικό σου τόσο συχνά, είσαι σίγουρη ότι αγοράζεις το σωστό;

Αποσμητικό-stick

Είναι το πιο κλασικό αποσμητικό που πιθανότατα θα αγοράζεις συχνότερα. Το αρνητικό με αυτόν τον τύπο αποσμητικού είναι ότι μπορεί να αφήσει σημάδια σε ορισμένα ρούχα, λόγω χρώματος, όπως στο μαύρο. Το θέμα είναι να φροντίσεις να προμηθευτείς ένα stick που να αναγράφει πάνω ότι είναι αόρατο σε κάθε τύπο και χρώμα υφάσματος. Επίσης για να αποφύγεις τους ερεθισμούς, ειδικά αν έχεις μόλις ξυριστεί, φρόντισε το αποσμητικό σου να έχει καθόλου ή μικρή ποσότητα αλκοόλ.

Αποσμητικό-σπρέι

Το αποσμητικό σε μορφή σπρέι είναι περιορισμένο ως προς τα συστατικά που μπορεί να περιέχει. Ακόμη πολλές γυναίκες δεν το δοκιμάζουν γιατί έχουν ακούσει διάφορα για τις χημικές ουσίες που μπορεί να περιέχει ή φοβούνται ότι θα γεμίσουν ολόκληρες κατά την εφαρμογή του. Παρόλα αυτά, αν ξεπεράσεις τους φόβους σου και το εφαρμόσεις με προσοχή, δεν θα αλλάζεις την αίσθηση φρεσκάδας που αφήνει το σπρέι.

Αποσμητικό-κρέμα

Το να χρησιμοποιείς ένα αποσμητικό σε μορφή κρέμας, σημαίνει αυτόματα ότι θα χρειαστείς κάποιο αντικείμενο για να το εφαρμόσεις και να απομακρύνεις αυτό που περισσεύει από το δέρμα σου. Ωστόσο, τρόποι υπάρχουν. Μπορείς να αυτοσχεδιάσεις χρησιμοποιώντας απλά ένα χαρτομάντιλο. Παρόλα αυτά, εάν θέλεις κάτι για να το έχεις ανά πάσα στιγμή στη τσάντα σου, δεν σου το συνιστούμε. Μπορείς να φτιάξεις όμως ένα ωραιότατο αποσμητικό-κρέμα και να το έχεις για το σπίτι.