Πας στο κομμωτήριο, διαβάζεις ό, τι περιοδικό υπάρχει, τσατάρεις στο κινητό σου, ακούς αυτά που λένε οι κυρίες που περιμένουν μεταξύ τους και τελικά -επιτέλους!- φτάνει η σειρά σου! Για όποιο τρελό ή νορμάλ λόγο επισκέφτηκες το κομμωτήριο, ένα είναι σίγουρο: θα απολαύσεις κι εσύ τη στιγμή του λουσίματος από τα έμπειρα χέρια του ειδικού. Εμείς όμως θα σου πούμε πώς να πετύχεις μόνη σου στο σπίτι το τέλειο μασάζ στο κεφάλι, για να μην περιμένεις μέχρι να μακρύνει το μαλλί σου ή να φανεί η ρίζα σου.

Κάνε μασάζ πρώτα με κάποιο έλαιο

Στην πραγματικότητα το σωστό μασάζ κεφαλής ξεκινάει πριν καν μπεις στο ντους. Ξεκίνα με ένα έλαιο και κάνε απαλό μασάζ στο κεφάλι σου, αφού έχεις ρίξει μια μικρή ποσότητα στα μαλλιά σου. Θα αποτρέψει κάποια τυχόν θραύση των τριχών σου από ένα έντονο λούσιμο.

Κράτα τα νύχια σου μακριά!

Αν αποφασίσεις να κάνεις στον εαυτό σου ένα μασάζ στο κεφάλι, θα καταλάβεις ότι είναι πολύ δελεαστικό να χρησιμοποιήσεις τα νύχια σου, ενώ έχεις το σαμπουάν στο κεφάλι. Αλλά κάτι τέτοιο μπορεί να προκαλέσει περισσότερο κακό παρά καλό. Όχι μόνο μπορεί να ερεθίσεις το δέρμα σου, αλλά και κάθε μικρόβιο που υπάρχει στα νύχια μπορεί να μεταφερθεί στο δέρμα σου και να προκαλέσει κάποια μόλυνση.

Τρίψε κάθε σημείο στο τριχωτό της κεφαλής σου

Ένας λόγος για τον οποίο το λούσιμο από κάποιον τρίτο είναι τόσο απολαυστικό, είναι γιατί μπορεί να έχει θέα σε ολόκληρο το κεφάλι σου. Όταν όμως το επιχειρήσεις μόνη σου, πρέπει να έχεις σύστημα! Μόλις το κεφάλι σου είναι ολόκληρο βρεγμένο, διάλεξε ένα μέρος του για να ξεκινήσεις και στη συνέχεια εργάσου με τέτοιο τρόπο ώστε να βεβαιωθείς ότι θα καλύψεις κάθε σημείο. Οι κινήσεις είναι προτιμότερο να είναι κυκλικές και να κινούνται προς το κέντρο του κεφαλιού σου.