Ενώ το να πας για camping με τον τετράποδο φίλο σου ακούγεται μια υπέροχη ιδέα, πίστεψέ μας δεν θα είναι και τόσο ευχάριστη εμπειρία εάν δεν γνωρίζεις τα απαραίτητα!

Το camping με τον σκύλο σου θέλει μια καλή προετοιμασία από πλευράς σου και να έχεις τα μάτια σου 14 όταν φτάσεις εκεί για να το προστατέψεις. Πριν ετοιμάσεις, λοιπόν, το backpack, τη σκηνή σου και το σκύλο σου, έχε αυτά κατά νου:

Έχει κάνει όλα τα εμβόλιά του

Πριν αποφασίσεις να πας στην άγρια φύση με τον πιστό σου φίλο, βεβαιώσου ότι όλα του τα εμβόλια είναι ενημερωμένα και δώστου προληπτική φαρμακευτική αγωγή για ψύλλους και τσιμπούρια.

Πρώτες βοήθειες

Μην ξεχάσεις πως το να παίρνεις τον σκύλο σου μαζί σου στο camping, είναι σαν να παίρνεις το παιδί σου. Δεν θα έπαιρνες μαζί ένα κουτί πρώτων βοηθειών; Αυτό πρέπει να κάνεις και τώρα! Οινόπνευμα, γάζες, επιδέσμους, αντισηπτικά μαντηλάκια… Άλλωστε το iPop σου έχει δώσει αναλυτικές οδηγίες για το κουτί πρώτων βοηθειών για το σκύλο σου.

protes-voithies-skilos-ipopgr

Προσοχή στα φυτά

Δεν θα πρέπει να αφήσεις τον σκύλο σου να μασουλάει το κάθε φυτό, γιατί κάτι τέτοιο θα μπορούσε να του προκαλέσει πνιγμό. Επίσης μεγάλη προσοχή στα μανιτάρια, γιατί μπορεί να είναι δηλητηριώδη.

Εννοείται ύπνος στη σκηνή

Προφανώς και ο σκύλος σου θα κοιμηθεί μέσα στη σκηνή κι όχι έξω! Ειδικά εάν είσαι ελεύθερο camping σε κάποιο απόμερο μέρος. Οι κίνδυνοι που παραμονεύουν είναι πολλοί και δεν θες να εκθέσεις τον σκύλο σου σ’ αυτούς.

camping με τον σκύλο

Χαπάκια ή αμπούλα αποπαρασίτωσης

Για να φύγεις για camping με τον σκύλο σου είναι βασικό να έχεις δώσει στον σκύλο σου χαπάκια ή αμπούλα αποπαρασίτωσης γιατί τα παράσιτα και οι ψύλλοι καραδοκούν ειδικά στην εξοχή.

Μην ξεχάσεις το βιβλιάριο

Αν συμβεί κάτι επείγον (που σου ευχόμαστε να μην συμβεί) θα πρέπει να πας τον σκύλο σου στον κτηνίατρο γι΄αυτό θα πρέπει να έχεις μαζί σου το βιβλιάριο που έχει συγκεντρωμένες όλες τις πληροφορίες που χρειάζεται ο γιατρός.

Διαβάστε ακόμα:

Ο σκύλος σου μπορεί να γίνει η καλύτερη συντροφιά σου στην παραλία