Ήρθε η ώρα, να πούμε και επίσημα αντίο στον Χειμώνα, να του δώσουμε ραντεβού, για του χρόνου και να καλωσορίσουμε το Καλοκαίρι, μα πως αλλιώς θα το κάνουμε, εκτός από το ξεχυθούμε στις παραλίες; Μπορούμε αρχικά να πακετάρουμε τα χειμωνιάτικα ρούχα και να βάλουμε ψηλά στο πατάρι, μέχρι του χρόνου που θα τα ξαναχρειαστούμε!

Ας ξεκινήσουμε λοιπόν…

Αρχικά θα πρέπει, τα ρούχα μας να είναι φρεσκοπλυμένα, δεν πακετάρουμε ποτέ, κάτι βρώμικο αλλά και σιδερωμένα για να μην χρειαστεί, του χρόνου που θα τα κατέβουν, από την ντουλάπα να τα φρεσκάρεις, ξανά, πριν τα φορέσεις.

Αφού, έβαλες, ένα σωρό πλυντήρια και πήρες φωτιά, πάνω από το σίδερο, ήρθε η στιγμή να πέσουμε με τα μούτρα στη δουλειά και να ξεκινήσουμε το πακετάρισμα.

  • Προμηθεύσου, ειδικές σακούλες συμπίεσης που ρουφάς τον περιττό αέρα, με την ηλεκτρική σκούπα και σε βοηθά στην εξοικονόμηση χώρου, ή και απλές, σακούλες αποθήκευσης, με φερμουάρ, τις οποίες , θα βρεις ακόμη και στο σούπερ μάρκετ, της γειτονιάς.
  • Πακέταρε με τάξη τα ρούχα σου, διαχωρίζοντας τα, σε κατηγορίες ανάλογα με το είδος τους, ή το ύφασμα τους.
  • Για να κερδίσεις χώρο, τα ρούχα που δεν ζαρώνουν εύκολα, μπορείς να κάνεις ρολό και να τα βάλεις, στα πλαϊνά και στις γωνίες, για να μην χάσεις χώρο από τις μεριές που, συνήθως μένουν ανεκμετάλλευτες.
  • Για να διατηρήσεις τα ρούχα σου, μυρωδάτα αλλά και να τα προστατεύσεις από τον σκόρο και τα άλλα ζουζούνια που μπορεί να τους επιτεθούν, θα είναι όχι απλά καλό, αλλά απαραίτητο να ρίξεις σε κάθε σακούλα σκοροκτόνο αλλά και αρωματικό.
  • Τα ρούχα που τοποθετείς περισσότερο κρεμαστά, όπως τα πουκάμισα και τα σακάκια, τοποθέτησε τα σε πλαστικές ειδικές σακούλες και βάλτα στο πίσω μέρος, της ντουλάπας.

Tip !

Μην βάλεις την γνωστή κάμφορα που έβαζαν οι γιαγιάδες μας, γιατί τα ρούχα σου, θα πάρουν μία άσχημη μυρωδιά, φαρμάκου.

Φτιάξε το δικό σου σκοροκτόνο !

Έχουμε για εσένα μια απλή συνταγή, σπιτικού σκοροκτόνου, για να μην ξοδευτείς αλλά και για να ξέρεις και τι πραγματικά περιέχει.

Βάλε, λοιπόν, σε ένα σακουλάκι κατά προτίμηση από τούλι, φρέσκια λεβάντα (που πωλείται σε μαγαζιά με μπαχαρικά), λίγα γαρύφαλλα 5-7, κομματάκια από πράσινο σαπούνι, και κομμάτια από σαπούνι με άρωμα, της επιλογής σου και πρόσθεσε το στις σακούλες, με τα χειμωνιάτικα ρούχα σου.