Στην καθημερινότητα σου αντιμετωπίζεις άσχημες μυρωδιές, που σου προκαλούν ένα συναίσθημα αηδίας.. Σκέφτεσαι να τοποθετήσεις, ένα μανταλάκι στη μύτη σου, αλλά πώς να κυκλοφορείς έτσι, θα γελάει ο κόσμος! Η επιλογή του να κόψεις κάποιες συνήθειες ή να πετάξεις όσα πράγματα απορροφούν τι μυρωδιές δεν υπάρχει! Βεβαίως, ούτε να χρησιμοποιήσεις τα αντικείμενα ενώ μυρίζουν σαν τον Pepe Le Pew σε ενθουσιάζει!

Όχι, δε θέλουμε τίποτα από τα παραπάνω ούτε και εμείς! Οπότε ψάξαμε και βρήκαμε εύκολες λύσεις για να ξεφορτωθείς τις ‘άσχημες μυρωδιές πριν καν ριζώσουν στο χώρο ή τα αντικείμενα σου ή αν δεν έχεις προλάβει την κατάσταση, να την εξαφανίσεις από όπου υπάρχει! …και όχι, η λύση μανταλάκι δεν υπάρχει σ αυτά που σου προτείνουμε!

Τι μπορείς να κάνεις;

  • Όταν καπνίζεις και δεν θέλεις να μυρίζουν τα ρούχα σου, βάλε στην ντουλάπα 1 κουτάκι με γαρύφαλλα.
  • Αν πάλι, καπνίζεις, αλλά δεν σου αρέσει να μυρίζει το σπίτι σου τσιγαρίλα, βάλε στα τασάκια λίγη άμμο την οποία θα έχεις ποτίσει με λίγες σταγόνες του αγαπημένου σου αιθέριου έλαιου.
  • Όταν μυρίζει το τηγάνι ή η κατσαρόλα από ψάρια που μαγείρεψες, βάλε 4 κουταλιές ξύδι και άφησε το σκεύος πάνω στη φωτιά μέχρι να εξατμιστεί το ξύδι.
  • Αν μυρίζει άσχημα το ψυγείο σου, βάλε σ ένα μικρό φλιτζάνι Ελληνικό καφέ (τη σκόνη χωρίς να τον βράσεις!) και τοποθέτησε το στο εσωτερικό του, αμέσως θα δεις διαφορά.
  • Όταν τα σκεύη σας έχουν τη δυσάρεστη οσμή των αυγών που μαγείρεψες, τρίψτα με ελληνικό καφέ και μετά πλύντα κανονικά με το σφουγγαράκι!
  • Αν τα ντουλάπια της κουζίνας σου αναδύουν μυρωδιές εξαιτίας της «κλεισούρας» βράσε ένα φλιτζάνι φρέσκο γάλα και βάλτο στο χαμηλότερο ράφι του ντουλαπιού. Κλείσε καλά την πόρτα και άφησε το γάλα να κρυώσει. Όταν κρυώσει και ανοίξεις την πόρτα η μυρωδιά θα έχει εξαφανιστεί.
  • Το ξύο κοπής το χρησιμοποιείς καθημερινά και είναι λογικό να κρατάει κάποιες μυρωδιές. για να τις διώξεις τρίψε χοντρό αλάτι, άστο για λίγο, και μετά ξέπλυνε το καλά με νερό.