Έχεις διακοσμήσει ποτέ ένα δωμάτιο και να νιώθεις ότι κάτι του λείπει, αλλά δεν μπορούσες να βρεις τι;  Μήπως τα δωμάτια του σπιτιού σου φαίνονται βαρετά παρόλο που κατέβαλες κάθε προσπάθεια να τα κάνεις ζωντανά; Τα παρακάτω αξεσουάρ θα σε βοηθήσουν να διακοσμήσεις το κάθε δωμάτιο με τέτοιο τρόπος ώστε να μην υπάρχουν κενοί χώροι και να φαίνονται άδεια.

Χρώμα

Ένα ολόλευκο ή όλο μπεζ δωμάτιο μπορεί να φαίνεται άψυχο. Τα μονόχρωμα δωμάτια είναι εντάξει αρκεί να φροντίσεις να σπάσεις την μονοτονία με διάφορα αξεσουάρ. Οπότε είτε πρέπει να πάρεις τις βούρτσες ανά χείρας και να αρχίσεις να το παίζεις ελαιοχρωματιστής είτε να ενδώσεις σε εκείνη την πανδαισία χρωμάτων στα μικρά πινακάκια για τους τοίχους σου!

Ζωντάνια

Τα λουλούδια σε γλάστρα μπορεί να κάνουν θαύματα. Δεν θέλεις πρασινάδες;  Κανένα πρόβλημα! Δοκίμασε άλλα φυτά που είναι ανθεκτικά και εύκολο να αναπτυχθούν σε εσωτερικό χώρο. Μικρά δεντράκια προσθέτουν τέλειο ύψος και ζωντάνια σε ένα δωμάτιο. Μπονζάι αγάπη μου, με λίγα λόγια ή κάκτος ο νέος σου κολλητός! Εναλλακτικά, τα ψεύτικα φυτά τα οποία μπορούν να φαίνονται πολύ ρεαλιστικά -μην πάρεις αυτά τα υφασμάτινα που είχε η γιαγιά σου το σαλόνι πριν 25 χρόνια! Επίσης τα φρεσκοκομμένα λουλούδια είναι μια άλλη λύση, που με τη σωστή φροντίδα μπορούν να αντέξουν μέχρι και δυο εβδομάδες. Ένα μικρό βάζο με λουλούδια στην κουζίνα ή στο τραπεζάκι του σαλονιού ή δυο φυτά δίπλα παράθυρο που πέφτει ο ήλιος μπορούν να μεταμορφώσουν την εικόνα του δωματίου σου.

Μαύρο χρώμα

Οκ, δεν είσαι του χρώματος που λέγαμε παραπάνω. Το μαύρο όμως πως σου φαίνεται; Αν το δωμάτιό σου μοιάζει σαν να του λείπει κάτι, δοκίμασε να προσθέσεις κάτι μαύρο. Είτε πρόκειται για ένα μικρό έπιπλο, μια σειρά από κορνίζες ή ένα ζωγραφισμένο πίνακα, θα δεις βελτίωση στο δωμάτιο. Το μαύρο καλύπτει το χώρο και βάζεις σε τάξη αταίριαστα μεταξύ τους κομμάτια.

Υφή

Παίξε με την υφή φέρνοντας καλάθια, ριχτάρια και κουβέρτες και βάφοντας με ένα χρώμα του γούστου σου ένα σημείο του δωματίου. Αν ο καναπές σου έχει υπέροχα μαξιλάρια αλλά εξακολουθεί να μην σου αρέσει, ένα ριχτάρι μπορεί να κάνει τη διαφορά. Με τον ίδιο τρόπο, το να βάψεις τη μια άκρη του κρεβατιού με διαφορετικό χρώμα μπορεί να βελτιώσει τη συνολική εικόνα του δωματίου.

Βιβλία

Τα βιβλία πάντα προσθέτουν αυτό το «κάτι» στο χώρο. Είτε είναι πάνω στο τραπεζάκι του σαλονιού,  είτε είναι βιβλία μαγειρικής στην κουζίνα ή ένα καλάθι με παιδικά βιβλία στο υπνοδωμάτιο, είναι εύκολο να φανταστείς πόση ζωντάνια θα προσθέσουν στο χώρο. Δεν χρειάζεται να νιώθεις ότι θα πρέπει να έχεις βιβλιοθήκες γεμάτες με βιβλία. Τα βιβλία μπορούν απλά να χρησιμοποιηθούν σαν όμορφα αντικείμενα και να προσθέσουν ύψος σε άλλα αντικείμενα που θέλεις να αναδείξεις. Αν τα διαβάσεις κιόλας κερδίζεις επιπλέον πόντους!

Προσωπικότητα

Αν νιώθεις ότι το δωμάτιό σου δεν έχει κάτι από εσένα, τότε θα πρέπει να βάλεις περισσότερα στοιχεία της προσωπικότητάς σου σε αυτό. Το σπίτι θα πρέπει να είναι ένας καθρέφτης του ατόμου που ζει μέσα σε αυτό, οπότε προσπάθησε να αναδείξεις τα ενδιαφέροντα και χόμπι σου ή ακόμα και τα ταξίδια που έχεις κάνει μέσα από αξεσουάρ. Κορνίζες με φωτογραφίες, αντικείμενα από ταξίδια ή συλλογές είναι μόνο λίγοι τρόποι για να γεμίσεις το δωμάτιο με τη δική σου προσωπικότητα.