Σου άρεσαν πάρα πολύ οι ασκήσεις με Kettlebell που σου δείξαμε στο παρελθόν και τις κάνεις κάθε μέρα! Τώρα όμως θέλεις να ανέβεις ένα level παραπάνω για περισσότερη απώλεια βάρους και περισσότερη ενδυνάμωση!

Μην ανησυχείς εμείς είμαστε εδώ και σου παρουσιάζουμε πιο προχωρημένες ασκήσεις με Kettlebell!

Snatch

kettlebell1

Στην άσκηση αυτή πιάνεις με το ένα χέρι το Kettlebell λυγίζεις τα πόδια λίγο και βάζεις τα χέρια σου ανάμεσα στα πόδια. Βάζοντας φόρα ανεβάζεις το Kettlebell πάνω από το κεφάλι! Το επαναλαμβάνεις για 5 φορές( αρχικά, όταν το συνηθίσεις τότε κάνεις 10 επαναλήψεις)

Turkish Get-up

kettlebell2-ipop.gr

 

 

Η άσκηση αυτή είναι αρκετά δύσκολη και θέλει προσοχή! Ξαπλώνεις στο πάτωμα με τα χέρια σταυρωμένα και κρατώντας το Kettlebell. Τεντώνεις τα χέρια ψηλά και λυγίζεις σιγά-σιγά το ένα πόδι. Με το ένα χέρι κρατάς το Kettlebell ψηλά και με το άλλο ακουμπάς το πάτωμα (τεντωμένο το χέρι). Σηκώνεις το κορμό σου και το χέρι που είχες στο πάτωμα κρατάς αντίσταση. Το πόδι που ήταν λυγισμένο το χαμηλώνεις προς τα κάτω ώστε να μπορέσεις να γονατίσεις με το άλλο πόδι. Πάντα με το ένα χέρι ψηλά το ένα σου πόδι είναι λυγισμένο και το άλλο ακουμπάει με το γόνατο στο πάτωμα. Σιγά-σιγά σηκώνεσαι! Με παρόμοιο τρόπο πρέπει να ξανά- ξαπλώσεις για να ολοκληρώσεις την άσκηση. 5 επαναλήψεις και κάθε χέρι και πόδι.

Swing

kettlebell3-ipop.gr

 

Πιάνεις το Kettlebell με τα δύο χέρια και λυγίζεις λίγο τα γόνατα, βάζοντας τα χέρια όσο πιο πίσω μπορείς. Προσοχή! Ο κορμός πρέπει να είναι ίσιος και να μην καμπουριάζεις. Για να πετύχεις αυτό και σκύψεις,πας πίσω την λεκάνη σαν να πας να κάτσεις σε ένα σκαμπό. Παίρνεις φόρα και σηκώνεις τα χέρια μέχρι το ύψος που είναι το στόμα σου με ίσιο το κορμί και τους γλουτούς σφιχτούς. Μετά χαλαρώνεις το χέρια και αφήνεις το Kettlebell να κατέβει λόγω του βάρους του και λίγο πριν σε ακουμπήσει κάνεις πίσω την λεκάνη. Σε αυτή την άσκηση μπορείς να κάνεις μέχρι και 15 επαναλήψεις.

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                               photo:fittips4life.com