Εδώ και 5.000 χρόνια οι επαγγελματίες yogίστες διαλαλούν τα οφέλη της yoga για την ψυχική και σωματική υγεία. Ευτυχώς δεν χρειάζεται να είσαι επαγγελματίας για να επωφεληθείς από τη yoga!

Συναισθηματική ενίσχυση

Κάθε είδους προπόνηση είναι αποδεδειγμένο ότι βοηθάει άτομα με κατάθλιψη να νιώθουν καλύτερα. Μελέτες έχουν δείξει ότι η yoga θα μπορούσε να ωφελήσει άτομα με σχιζοφρένεια, ψυχιατρικές ασθένειες και προβλήματα ύπνου.

Θεραπεύει τον πόνο στην πλάτη

Πολλαπλές έρευνες έχουν αποδείξει ότι η yoga βοηθάει τον πόνο στην πλάτη πιο αποτελεσματικά από τις κλασικές θεραπείες. Ακόμα όμως κι αν δεν υποφέρεις από πόνους στην πλάτη, η yoga μπορεί να βελτιώσει την ευλυγισία της σπονδυλικής σου στήλης.

Αύξηση της γονιμότητας

Τα τελευταία χρόνια, τα ζευγάρια έχουν στραφεί περισσότερο προς τη yoga ως μέσο για τη μείωση του στρες και την αύξηση των πιθανοτήτων να συλλάβουν παιδί. Αν και υπάρχουν λίγες μελέτες που δείχνουν ότι τα οφέλη της yoga περιλαμβάνουν ενίσχυση της γονιμότητας, έχει αποδειχθεί ότι η yoga μειώνει το στρες και μπορεί πράγματι να παίξει ρόλο στην αύξηση της γονιμότητας.

Μείωση των συμπτωμάτων του hangover

Η yoga είναι ένας πολύ καλός τρόπος να αποτοξινώσεις τον οργανισμό σου μετά από μια νύχτα υψηλής κατανάλωσης αλκοόλ. Η yoga βοηθάει την καλύτερη κυκλοφορία του αίματος στον εγκέφαλό σου με αποτέλεσμα να δημιουργείται καλύτερη ισορροπία στο σώμα σου.