Αν εξακολουθείς ν’ αγωνίζεσαι να χάσεις πόντους απ’ την κοιλιά σου, σου έχουμε καλά νέα! Υπάρχει ένα πράγμα που ίσως ποτέ δεν θεωρούσαμε ότι μπορεί να καταπολεμήσει το περιττό λίπος. Βρίσκεται, όμως, σχεδόν παντού χάρη στα πολυάριθμα οφέλη του για την υγεία.

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι κορυφαία μοντέλα, διάσημοι αθλητές και ακόμη και παγκόσμιες οργανώσεις συστήνουν το νερό καρύδας ως ένα υγιεινό ποτό.

Το Brightside βρήκε τους λόγους που πρέπει να πίνεις νερό καρύδας κάθε μέρα!

Χάνεις βάρος πιο εύκολα και γρήγορα

Προσπάθησε ν’ αντικαταστήσεις τα αναψυκτικά κι άλλα ζαχαρούχα ποτά με το νερό καρύδας αν σχεδιάζεις να χάσεις βάρος και να διατηρήσεις σταθερά τα κιλά σου. Είναι ένα φυσικό ποτό χαμηλών θερμίδων που σε κάνει να αισθάνεσαι χορτάτος για περισσότερο χρόνο.

Το σώμα παραμένει ενυδατωμένο

Το νερό καρύδας βοηθά στην αποκατάσταση της ενέργειας και διατηρεί τη βέλτιστη ισορροπία του υγρού στο σώμα. Δεν είναι περίεργο ότι χρησιμοποιείται ευρέως στους αθλητές, στους οποίους συνιστάται να χρησιμοποιούν νερό καρύδας πριν, κατά τη διάρκεια και μετά από μια προπόνηση.

Τέλος τα προβλήματα πέψης

Λόγω της υψηλής συγκέντρωσης ινών, το νερό καρύδας βοηθά στην πρόληψη της δυσπεψίας. Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας συνιστά ακόμη τη χρήση νερού καρύδας για τη θεραπεία της διάρροιας στα παιδιά.

μερίδες του φαγητού

Η αρτηριακή πίεση γίνεται σταθερή

Μελέτες δείχνουν ότι το νερό καρύδας έχει σημαντική επίδραση στην αρτηριακή πίεση, μειώνοντας τη συστολική πίεση κατά 71% και τη διαστολική πίεση κατά 29%.

Λαμπερό κι απαλό δέρμα

Όντας μια μεγάλη πηγή αντιοξειδωτικών, το νερό της καρύδας μπορεί να ξεπλύνει τις τοξίνες και ταυτόχρονα να προσφέρει ζωτικά θρεπτικά συστατικά. Εκτός από το να το πιεις, μπορείς επίσης να δοκιμάσεις να το εφαρμόσεις στο πρόσωπό σου κάθε μέρα.

Το άγχος και η κατάθλιψη απομακρύνονται

Το νερό καρύδας περιέχει μια ποικιλία βιταμινών. Στην πραγματικότητα, οι βιταμίνες του συμπλέγματος Β σε βοηθούν να μειώσεις το άγχος και να αποτρέψεις τις αλλαγές της διάθεσης. Το μαγνήσιο αυξάνει την παραγωγή σεροτονίνης, το έλλειμμα του οποίου μπορεί να προκαλέσει κατάθλιψη.

Φυσικό αντίδοτο για το hungover

Εάν χθες το βράδυ τα “έτσουξες” λιγάκι, πιες νερό καρύδας για να συνέλθεις! Είναι πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά που μπορούν να σε βοηθήσουν ν’ αναπληρώσεις τις χαμένες βιταμίνες. Το νερό καρύδας είναι στην πραγματικότητα 95% καθαρό νερό, οπότε είναι το καλύτερο ποτό για την αποκατάσταση της ισορροπίας του νερού.

Επιβραδύνει τη διαδικασία της γήρανσης

αντιγήρανση

Το νερό καρύδας είναι μια φυσική πηγή κυτοκινών, φυτικών ορμονών που εργάζονται για την υγεία μας. Όχι μόνο είναι υπεύθυνα για την κυτταρική διαίρεση, δίνοντας ένα αντιγηραντικό αποτέλεσμα, αλλά επίσης μειώνουν τον κίνδυνο ασθενειών που σχετίζονται με την ηλικία, όπως ο καρκίνος και η θρόμβωση.