Αν και σ αρέσει η yoga, σπάνια προλαβαίνεις να πας στα μαθήματα. Δεν σε κρίνουμε –ποιοι είμαστε άλλωστε εμείς για να σε κρίνουμε! Δεν υπάρχει όμως λόγος να μην κάνεις κάποιες πόζες της yoga, οι οποίες πέρα από εύκολες είναι και απόλυτα βοηθητικές για την ημέρα σου!

Για την ακρίβεια «strike a pose» που λέει και η Μαντόνα και πιο συγκεκριμένα κάνε 7 απλές πόζες της yoga!

Το πρωί

Cat-Cow

Η πόζα cat-cow είναι ο καλύτερος τρόπος για να ξυπνήσεις το σύνολο της σπονδυλικής στήλης. Ξεκίνα καθισμένη σε στάση τραπεζάκι με την πλάτη ίσια και σπόνδυλο σπόνδυλο κύρτωσε την σπονδυλική στήλη φέρνοντας το κεφάλι σου κοντά στο στήθος. Πάρε ανάσα και επέστρεψε σιγά σιγά στην αρχική θέση.

Downward Dog

Η πόζα Downward dog τεντώνει τα πόδια και τα χέρια!  Ξεκινάς από την θέση τραπεζάκι στηριζόμενη στα δάχτυλα των ποδιών σου και σηκώνεις τους γοφούς σου ώστε το κεφάλι να βρεθεί ανάμεσα στα χέρια σου και ο κορμός σου να σχηματίσει μία οξεία γωνία. Οι φτέρνες πρέπει να ακουμπούν στο έδαφος όπως και οι παλάμες.

Μεσημέρι

Standing Forward Fold

Στάσου σε στάση προσοχής και αναδιπλώσου αγγίζοντας τις μύτες των ποδιών σου με τα χέρια σου. Μ αυτή την άσκηση θα τεντώσεις τα πόδια και την πλάτη σου.

Μετά το γεύμα

Seated Forward Fold

Κάθησε στο έδαφος με τα πόδια κλειστά και τεντωμένα. Η πλάτη πρέπει να είναι σε ευθεία θέση και προσπάθησε να ακουμπήσεις με τα χέρια σου τις άκρες των ποδιών σου

Απόγευμα

Child’s Pose

Η Child’s pose είναι η απόλυτη στάση για χαλάρωση! Κάθησε στα λυγισμένα γόνατα σου και τέντωσε όλο το σώμα με το στήθος να ακουμπάει στο πάτωμα.

Photos: Damon Dahlen