Ξέρεις ήδη ότι οι πιο μικρές αλλαγές στον τρόπο που ζεις μπορούν να αλλάξουν τελείως την εικόνα του δέρματός σου. Αυτή τη φορά θα σου παρουσιάσουμε κάποιους απρόσμενα εύκολους τρόπους να προλάβεις τη γήρανση του δέρματος. Ρίξε μια ματιά και προσπάθησε να τους υιοθετήσεις να έχεις ένα υγιές και λαμπερό δέρμα για αρκετά χρόνια ακόμα.

Αγόρασε κατεψυγμένα φρούτα και λαχανικά

Τα φρούτα και τα λαχανικά έχουν πολύ δυνατές ευεργετικές ιδιότητες για το δέρμα σου. Επειδή ενδέχεται να μην μπορείς πάντα να βρίσκεις φρέσκα, μπορείς να αγοράσεις κατεψυγμένα, τα οποία συλλέγονται όταν είναι ώριμα, έτσι είναι πλουσιότερα σε αντιοξειδωτικές ουσίες που μπορεί να βοηθήσουν το δέρμα σου να κρατηθεί νέο.

Ξεκίνα το ποδήλατο

Μόνο μια ώρα την εβδομάδα είναι αρκετή για να προλάβει τη γήρανση του δέρματος. Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Οντάριο ζήτησαν από ένα γκρουπ εθελοντών –όλοι πάνω από 65 ετών-  να κάνουν μια έντονη βόλτα με ποδήλατο δυο φορές την εβδομάδα για 30 λεπτά κάθε φορά. Μετά από τρεις μήνες, το δέρμα των εθελοντών έμοιαζε περισσότερο με εκείνων που έχουν τη μισή ηλικία τους, με ένα παχύτερο εσωτερικό στρώμα και ένα ομαλότερο εξωτερικό. Μήπως, λοιπόν, βρήκες ακόμα έναν λόγο να γυμναστείς;

Πιες μια κούπα καφέ

Σύμφωνα με μια πρόσφατη Ιαπωνική έρευνα σε γυναίκες 30 έως 60 ετών που εκτέθηκαν σε ηλιακή ακτινοβολία, εκείνες που ήπιαν δυο ή περισσότερες κούπες καφέ την ημέρα, είχαν λιγότερα σημάδια πρόωρης γήρανσης του δέρματος. Οι ερευνητές είπαν ότι είναι γνωστό πως ο καφές βοηθάει το δέρμα και επισκευάζει τη βλάβη που προκαλεί η έντονη ακτινοβολία του ήλιου. Την καλύτερη δουλειά κάνει ο φρέσκος καφές, όπως ο espresso, καθώς έχει υψηλότερη ποσότητα αντιοξειδωτικών.

kafes-ipopgr