Το Καλοκαίρι είναι η εποχή που τα έντομα και τα τσιμπήματα τους βρίσκονται σε έξαρση και μπορεί να αποβούν εξαιρετικά επικίνδυνα για την υγεία σου.

Κυρίως όταν πηγαίνεις διακοπές είναι σοφό να παίρνεις μαζί σου ένα μικρό φαρμακείο γιατί ποτέ δεν ξέρεις τι μπορεί να συμβεί.
Υπάρχουν μερικοί τρόποι που μπορείς ανακουφιστείς από τον πόνο του τσιμπήματος, είτε είναι μέλισσα, σφήκα ή κάποιο άλλο ζουζούνι.

Κάλεσε αμέσως το ασθενοφόρο

Δεν περίμενες εμάς για να στο πούμε αυτό αλλά αν έχεις αλλεργία πρέπει οπωσδήποτε να καλέσεις την άμεση ανάγκη
Ειδικότερα όταν έχεις ένα απ’ τα παρακάτω συμπτώματα:

  • Ζάλη
  • Πρησμένη γλώσσα
  • Δυσκολία στην αναπνοή

Αφαίρεσε το κεντρί

τσίμπημα

Οι μέλισσες αφήνουν συνήθως το κεντρί τους μετά το τσίμπημα. Μπορείς να το βγάλεις είτε με ένα τσιμπιδάκι είτε με τα νύχια σου. Μην ξεχάσεις να πλύνεις καλά την περιοχή και θέλει ιδιαίτερη προσοχή όταν πιέζεις το τσίμπημα.

Βάλε λίγο πάγο

πάγο στην περιοχή τσιμπήματος
Η φλεγμονή και το οίδημα από ένα τσίμπημα είναι αναπόφευκτα αλλά μπορούν να ελαττωθούν βάζοντας λίγο πάγο στην πληγείσα περιοχή. Η καλύτερη επιλογή είναι να βάλεις μερικά παγάκια σε ένα ύφασμα και να εφαρμόσεις στην περιοχή.

Φρόντισε την περιοχή του τσιμπήματος

περιοχή τσιμπήματοσ

Ξεκίνα πλένοντας την περιοχή με ένα διάλυμα σαπουνιού και στη συνέχεια μπορείς να βάλεις κάτι που να έχει αντισηπτική δράση. Εναλλακτικά, άπλωσε λίγο μαγειρική σόδα με νερό. Το μέλι και η οδοντόκρεμα δρουν επίσης τέλεια.
Τα αφήνεις για περίπου 20 με 30 λεπτά και μετά ξεπλένεις.

Πάρε φάρμακο

Τα αναλγητικά είναι απαραίτητα για την ανακούφιση της δυσφορίας και τη μείωση της αλλεργικής αντίδρασης. Ωστόσο πρέπει να συμβουλευτείς έναν φαρμακοποιό ή γιατρό.