Σου έχουμε πει ότι πρέπει να ανανεώνεις το αντηλιακό στο σώμα και το πρόσωπό σου κάθε 2 ώρες. Όμως κάτι τέτοιο είναι πιο εύκολο στην θεωρία παρά στην πράξη, τουλάχιστον για το πρόσωπο. Πώς στο καλό θα εφαρμόσεις αντηλιακό πάνω από το μακιγιάζ χωρίς να το καταστρέψεις.

  • Ο πιο απλός τρόπος για να μην μπλέκεσαι είναι να αγοράσεις μια αντηλιακή κρέμα με χρώμα που προσφέρει τόσο προστασία, όσο και κάλυψη.
  • Αν πάλι προτιμάς κάτι σε πούδρα, κυκλοφορούν επίσης στο εμπόριο πούδρες που έχουν και αντηλιακή προστασία.
  • Μπορεί όμως να είσαι πιο απαιτητική και να προτιμάς να έχεις ένα κανονικό αντηλιακό και όχι κάποιο με χρώμα. Σε εκείνη την περίπτωση πρέπει να θυμάσαι ότι δεν πρέπει να εφαρμόζεις ποτέ αντηλιακό πάνω από την πούδρα γιατί απλά το αποτέλεσμα δεν θα είναι και τόσο ωραίο, για να στο πούμε ευγενικά. Οπότε πούδρα και παραλία δεν πάνε μαζί.
  • Αν και ξέρεις ότι το make up δεν ενδείκνυται για την παραλία, το make up σε αντίθεση με την πούδρα δεν θα καταστρέψει την εικόνα του μακιγιάζ σου, αν βάλεις από πάνω του αντηλιακό. Και αυτό γιατί απλά τοποθετείς κρέμα πάνω στην κρέμα.
  • Τέλος, μπορείς πάνω από κάθε μακιγιάζ που διαλέγεις για την παραλία να περάσεις ένα διάφανο σπρέι με αντηλιακή δράση. Το αποτέλεσμα θα είναι να είσαι πλήρως προστατευμένη, με το μακιγιάζ σου στη θέση του και μια αίσθηση δροσιάς καθώς το σπρέι πέφτει στο πρόσωπό σου.