Λατρεύεις τα αυγά και έτσι δεν λείπουν ποτέ από το ψυγείο σου. Τα τσόφλια από τα αυγά, όμως, τα πετάς γιατί μέχρι σήμερα δεν ήξερες πως μπορείς να τα χρησιμοποιήσεις. Ναι, καλά άκουσες όσο περίεργο και αν σου ακούγεται. Μπορείς να χρησιμοποιήσεις και εσύ τα τσόφλια από τα αυγά όχι μόνο για μία χρήση αλλά για πολλές περισσότερες!
3-shell-ipop.gr

Τι μπορείς να κάνεις με τα τσόφλια από τα αυγά;

  1. Φτιάξε το δικό σου λίπασμα για τα φυτά σου: Δεν χρειάζεται πια να αγοράζεις λίπασμα για τα φυτά σου αφού θα σου αποκαλύψουμε ότι τα τσόφλια των αυγών αποτελούνται κατά κύριο λόγο από ανθρακικό ασβέστιο το οποίο είναι το καλύτερο λίπασμα και έτσι θα σε βοηθήσουν. Μάζεψε, λοιπόν, τα τσόφλια και σπάσε τα στο μπλέντερ μέχρι να γίνουν πούδρα. Στην συνέχεια χρησιμοποίησε τα για να λίπασμα βάζοντας λίγο στην ρίζα του κάθε φυτού κάθε δεύτερη ημέρα. Μέσα σε λίγες κιόλας μέρες θα δεις ότι τα φυτά σου θα γίνουν πιο ζωντανέψουν.
  2. Μην διστάσεις να βάλεις τα τσόφλια των αυγών στον καφέ σου: Αφού βάλεις τον καφέ στο φίλτρο της καφετέριας πάνω πάνω βάλε λίγα τσόφλια. Με αυτό τον τρόπο ο καφές σου θα γίνει πιο γευστικός και θα φύγει η πικρίλα.
  3. Για να καθαρίσεις την κούπα του καφέ: Αν έχει ξεραθεί το κατακάθι που καφέ και η κούπα σου έχει θρυμματιστεί η λύση είναι για ακόμα μια φορά τα τσόφλια των αυγών. Βάλε τα σε κομμάτια μέσα στην κούπα και άσε τα εκεί για ώρες. Το καθάρισμα της κούπας θα γίνει πιο εύκολο αφού τα τσόφλια θα απορροφήσουν όλους τους λεκέδες.