Όταν πρόκειται για δουλειά πολλά μπορούν να συμβούν. Ναι ακόμα και το να έχεις περισσότερα προσόντα απ’το αφεντικό ή τον προϊστάμενό σου.

Και πίστεψέ μας συμβαίνει περισσότερο συχνά απ’ ό,τι νομίζεις. Το θέμα είναι πώς θα το αντιμετωπίσεις ώστε να μην τα κάνεις μαντάρα! Και σε κάθε περίπτωση πρέπει πάντοτε να θυμάσαι ότι ανεξαρτήτως προσόντων παραμένει το αφεντικό σου.

Να θυμάσαι ότι ο διευθυντής σου είναι ακριβώς αυτό- Ο διευθυντής σου!

Το ότι ο διευθυντής ή ο προϊστάμενός σου έχει την επίβλεψη τεσσάρων ατόμων, δεν σημαίνει ότι αποτελεί το άθροισμα αυτών των τεσσάρων ατόμων. Δεν είναι δυνατό να ξέρει κάθε πράγμα που γνωρίζει καθένας από εσάς. Αντιθέτως έχει ένα πολύ συγκεκριμένο ρόλο: τη διαχείριση εσένα και των συναδέλφων σου. Σ’ αυτό το ρόλο σίγουρα θα έχει προσόντα που τον έκαναν ικανό να είναι στην συγκεκριμένη θέση.

Επομένως εάν νιώθεις απογοήτευση που δεν γνωρίζει τα πάντα, κάνε ένα βήμα πίσω και σκέψου πως είναι απλά ανθρώπινο.

Αξιολόγησε τον εαυτό σου

Οκ είδες ότι σε ορισμένα πράγματα είσαι καλύτερος, αλλά αυτό τι σημαίνει; Ότι είσαι σ’ όλα καλύτερος ή πιο έξυπνος; Δεν νομίζω! Αξιολόγησε- όσο πιο αντικειμενικά μπορείς- τη δουλειά σου και το πώς τα πηγαίνεις που είσαι. Ρώτα τους συναδέλφους σου τη γνώμη τους για τη δουλειά σου και προσπάθησε να γίνεσαι όλο και καλύτερος στη θέση που είσαι τώρα.

Εντόπισε τα κενά και συμπλήρωσέ τα

Αντί να γκρινιάζεις για το τι λείπει απ’ τον ηγέτη της ομάδας ή τον διευθυντή σου, κάλυψε τα κενά του! Γι’ αυτό άλλωστε εργάζεστε σαν ομάδα και έχετε κάποιο επιβλέπων, επειδή πρέπει να συνεργάζεστε και να ενώνετε τις δυνάμεις σας για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

Άσε, λοιπόν, την γκρίνια στην άκρη και προσπάθησε όπου νομίζεις πως μπορείς να βοηθήσεις να το κάνεις!