Το σπίτι σου είναι το καταφύγιο σου. Εκεί βρίσκεις την ασφάλεια και τη ξεκούραση που αποζητάς κάθε φορά που γυρνάς από τη δουλειά, έπειτα από μία εξοντωτική ημέρα με χίλια προβλήματα να σε απασχολούν. Όμως, αν υποφέρεις από αλλεργίες, το σπίτι σου θα μπορούσε να επιβαρύνει την υγεία σου!

Πρέπει να ελέγξεις εξονυχιστικά το σπίτι σου, για να ανακαλύψεις που παραμονεύουν οι παράγοντες που επηρεάζουν τις αλλεργίες αυτές. Έπειτα, προσπάθησε να απαλλαγείς μια για πάντα από τα ακάρεα της σκόνης, και οτιδήποτε άλλο επιβαρύνει τις αλλεργίες σου.

Δε χρειάζεται να αναφέρουμε ότι πρέπει να πλένεις το πρόσωπο και τα χέρια σου πολλές φορές μέσα στη μέρα για να ξεφορτωθείς τα μικρόβια που υπάρχουν στην καθημερινότητα σου. Αυτό εννοείται!

Η αλλεργία παραμονεύει μέσα στο σπίτι σου! Δες ποια είναι τα πιο κοινά μέρη, στα οποία σε “περιμένουν” οι αλλεργίες:

 • Σαλόνι
  Παράθυρα, χαλιά, τζάκι και κάτω από τον καναπέ
  Καθάρισε καλά τις συγκεκριμένες περιοχές κι όχι μόνο επιφανειακά. Ξέχνα το «όσα βλέπει η πεθερά»!
 • Κρεβάτι
  Το κρεβάτι σου είναι η πιο συνηθισμένη αιτία αλλεργίας και πιο συγκεκριμένα το στρώμα στο οποίο κοιμάσαι. Κάνε το κρεβάτι σου το τέλειο μέρος για ύπνο και απόλαυσε τον!
 • Ντουλάπα
  Η ντουλάπα σου κρύβει μεγάλους κινδύνους κα ιδιαίτερα η παπουτσοθήκη σου. Αν έξω βρέχει καρέκλες και εσύ μόλις μπήκες στο σπίτι, άσε τα παπούτσια σου έξω να στεγνώσουν και αφού στεγνώσουν βάλ’ τα στην παπουτσοθήκη. Το ίδιο ισχύει και για τα ρούχα σου. Αποθήκευσε τα σωστά και έξυπνα!
 • Τουαλέτα
  Άλλαξε τακτικά την κουρτίνα του μπάνιου σου και χρησιμοποίησε ειδικά καθαριστικά για να πλύνεις το μπάνιο σου. Πρόσεξε τα συστατικά που κρύβουν και τσέκαρε αν έχεις αλλεργία σε κάποιο από αυτά.
 • Το πιατάκι φαγητού του κατοικιδίου σου
  Καθάρισε το τακτικά και κάνε μπάνιο το κατοικίδιο σου τουλάχιστον μία φορά τη βδομάδα.