Το αίμα που κυλάει στις φλέβες σου μεταφέρει όλες τις πληροφορίες σχετικά με εσένα. Είναι παντού, σε κάθε σημείο του σώματος σου και χωρίς αυτό δεν θα ήσουν αυτό που είσαι. Δεν θα υπήρχες, δεν θα είχες ζωή.

Για το αίμα σου, όμως, και εσύ, όπως και οι περισσότεροι άνθρωποι ξέρεις μόνο λίγα ή έστω τα βασικά, όπως το ποια είναι η ομάδα και κάποιες άλλες λεπτομέρειες που είδες γραμμένες στις τελευταίες εξετάσεις που έκανες.

Εμείς συλλέξαμε μερικές πληροφορίες που κατά πάσα πιθανότητα δεν γνωρίζεις για το αίμα σου και σου τις παρουσιάζουμε.

Ποια είναι αυτά που δεν ξέρεις για το αίμα που κυλάει στις φλέβες σου;

  1. Το βάρος του αίματος σου είναι όσο το 8% του συνολικού σου βάρους: Όπως έχει επιβεβαιωθεί σε συγκεκριμένη έρευνα που έχει διεξαχθεί από την Αμερικανική Ένωση Αιματολογίας, κατά μέσο όρο το βάρος του συνολικού όγκου του αίματος του κάθε ατόμου ισούται με το 8% του συνολικού του βάρους. Με αυτόν τον τρόπο θα βρεις και εσύ πόσο ζυγίζει το αίμα σου.
  2. Μέσα στο σώμα μας έχουμε 0,2 mg χρυσού. Το μεγαλύτερο ποσοστό του χρυσού βρίσκεται στο αίμα μας. Μέσα στο ανθρώπινο σήμα όσο και αν σου ακούγεται περίεργο και παράξενο υπάρχει μία μικρή ποσότητα καθαρού χρυσού.
  3. Όταν μια γυναίκα είναι έγκυος και συγκεκριμένα διανύει την 20η εβδομάδα της εγκυμοσύνης της έχει 50% περισσότερο αίμα στον οργανισμό της. Όπως τονίζουν οι γιατροί που έκαναν σχετικές έρευνες το για να μπορέσει η μήτρα να λειτουργήσει σωστά σε αυτή την κατάσταση ο οργανισμός αυξάνει το αίμα του. Αυτός ο επιπλέον όγκος του αίματος είναι απαραίτητος για την παροχή αίματος στην μήτρα αλλά και τον πλακούντα.
  4. Υπάρχει κάτι που μπορεί να θεωρηθεί υποκατάστατο του πλάσματος του αίματος; Όσο περίεργο και να ακούγεται το νερό καρύδας μερικές μπορεί να θεωρεί και υποκατάστατο του πλάσματος του αίματος. Μην τρομάζεις υπάρχει εξήγηση. Δεν σου λέμε ότι θα κάνεις μετάγγιση με νερό καρύδας. Σου λέμε ότι μπορείς απλά να το πιεις και αυτό θα σου δώσει χαρίσει απλόχερα τα θρεπτικά του στοιχεία καθώς το νερό καρύδας έχει ταυτόσημες ιδιότητες με εκείνες του ανθρωπίνου πλάσματος, με την προϋπόθεση να μην γίνει η χορήγηση του ενδοφλέβια.