Δεν ξέρεις ότι τα μαλλιά σου χρειάζονται και αυτά την δική τους αποτοξίνωση για να ηρεμήσουν και να αποκτήσουν ξανά την φυσική τους λάμψη; Όχι; Ντροπή σου! Εμείς, πάντως το πιστεύουμε και σου προτείνουμε να το βάλεις καλά στο μυαλό σου αν δεν θες να καταστρέψεις τα μαλλιά σου τελείως. Ειδικά τώρα που είναι Xειμώνας και μπορείς να κάνεις ένα διάλειμμα από τις εξόδους (που πρέπει πάντα τα μαλλιά σου να είναι φτιαγμένα), ίσως είναι η καλύτερη στιγμή να το τολμήσεις.

Το υπερβολικό styling αλλά οι συχνές βαφές των μαλλιών προκαλούν σοβαρά προβλήματα στην υγεία των τριχών και έτσι σε οδηγούν στο να καταστρέψεις τα μαλλιά σου γι’αυτό βάλε ένα μεγάλο stop και άκου όλα όσα πρέπει να κάνεις.

Τι να κάνεις αν δεν θες να καταστρέψεις τα μαλλιά σου και πώς να τους κάνεις αποτοξίνωση;

  1. Κάνε ένα διάλειμμα από τις βαφές: Η μόδα των ombre μαλλιών είναι ακόμα στην επικαιρότητα οπότε θα σε βοηθήσει να πεις για λίγο καιρό αντίο στον κομμωτή σου. Άσε, λοιπόν, τα μαλλιά σου για λίγο καιρό να ηρεμήσουν χωρίς να τα βάφεις και θα δεις ότι θα τους κάνει κακό.
    ombre-ipop.gr
  2. Άσε τους πόρους σου να πάρουν μια ανάσα: Οι συχνές βαφές και τα πολλά προϊόντα styling (αφρός- λακ-τζελ) που χρησιμοποιείς φράζουν τους πόρους του τριχωτού της κεφαλής και δεν βοηθούν να ανασάνει. Για λίγο καιρό, λοιπόν, άσε τα μαλλιά σου χωρίς να βάζεις προϊόντα επάνω τους.
  3. Ξέχνα την υψηλή θερμοκρασία: Όλα τα εργαλεία που χρησιμοποιείς είτε για να στεγνώνεις τα μαλλιά σου είτε για να τους δίνεις σχήμα σπάνε τις τρίχες και σε κάνουν να καταστρέψεις τα μαλλιά σου. Κάνε ένα διάλειμμα. Λούσε τα μαλλιά τους και άσε τα να στεγνώσουν με φυσικό τρόπο. Αν μετά δεν σου αρέσουν τα μαλλιά σου γιατί λες ότι πετούν και δεν μπορείς να τα καμουφλάρεις, πιάσε έναν κότσο και είσαι έτοιμη.
    blow-drying-ipop.gr
  4. Κάνε βαθύ καθαρισμό: Μια φορά την εβδομάδα μπορείς να κάνεις πιο βαθύ καθαρισμό στα μαλλιά σου αλλά περισσότερο στο τριχωτό της κεφαλής σου. Πώς, όμως, θα το κάνεις; Στο εμπόριο κυκλοφορούν ειδικά σαμπουάν αλλά αν θες μπορείς να φτιάξεις το δικό σου μείγμα χρησιμοποιώντας το κανονικό σου σαμπουάν και προσθέτοντας σε αυτό μισή κουταλιά μαγειρική σόδα. Κάνε μασάζ στο κεφάλι σου δίνοντας περισσότερη έμφαση στο δέρμα σου. Στην συνέχειa ξέπλυνε καλά και είσαι έτοιμος-η.
    shampoo-ipop.gr