Το σκηνικό γνωστό: Πρώτη μέρα στη Σχολή, είτε πέρασες στην πόλη σου ή κάπου αλλού, το περιβάλλον θα σου είναι άγνωστο και πιθανότατα και οι υπόλοιποι φοιτητές.

Μην ανησυχείς όμως γιατί μπορείς να επιβιώσεις! Γιατί; Γιατί πολύ απλά όλοι οι υπόλοιποι θα είναι στην ίδια ακριβώς φάση με σένα!

Πώς θα επιβιώσεις;

Η παραπάνω εικόνα που περιγράψαμε είναι πέρα για πέρα αληθινή. Όμως δεν είναι τόσο τραγική όσο την έχεις στο μυαλό σου!

Όλοι οι φοιτητές τις πρώτες μέρες στην Σχολή έχουν τον ίδιο σκοπό με σένα: να κάνουν γνωριμίες και να μάθουν τους χώρους.

Αυτό που πρέπει να κάνεις είναι να μην διστάσεις να μιλήσεις και να κάνεις την πρώτη κίνηση για να γνωρίσεις τους συμφοιτητές σου. Αυτές οι πρώτες μέρες μάλιστα είναι και οι πιο εύκολες.

 

Μπορείς απλά να ξεκινήσεις κάνοντας μια ερώτηση σχετικά με την αίθουσα διδασκαλίας, το μάθημα ή το πρόγραμμα των παραδόσεων. Και η κουβέντα μετά απλά θα κυλήσει μόνη της.

Αυτό που πρέπει να θυμάσαι επίσης είναι ότι πιθανότατα οι πρώτες σου γνωριμίες δεν θα είναι με άτομα που ταιριάζεις ή συμπαθείς απόλυτα. Αυτό θα γίνει με τον καιρό, όμως πρέπει από κάπου να ξεκινήσεις.

Γι’ αυτό μην είσαι σνομπ όταν έρχεται να σου μιλήσει κάποιος, γιατί έτσι όντως θα νιώθεις μόνος τις πρώτες μέρες σου στη Σχολή!