Μπορεί να πέρασε η περίοδος των διακοπών του Πάσχα, αλλά αρκετοί είναι εκείνοι που θα πάρουν τώρα την άδεια τους… και όπως κι να χει το Καλοκαίρι είναι κοντά και πρέπει να είσαι προετοιμασμένος! Οπότε, είναι καλή ώρα για να σου πούμε πώς να αντιδράσεις όταν πας σε κάποιο ξενοδοχείο και δεν μείνεις ευχαριστημένος. Θες γιατί ο εξοπλισμός δεν είναι σε καλή κατάσταση; Θες από άποψη καθαριότητας; Όποιος κι αν είναι ο λόγος, το πιο πιθανό είναι ότι θα θες να κάνεις παράπονα. Αυτός είναι ο σωστός τρόπος για να κάνεις παράπονα στο ξενοδοχείο!

Άσε το “θέλω να μιλήσω με το διευθυντή” για αργότερα

Όταν νιώθεις νευριασμένος και ενοχλημένος εύκολα θα ξεστομίσεις το “θέλω να μιλήσω με το διευθυντή”. Όμως σου προτείνουμε να αντισταθείς σε αυτή την παρόρμηση. Τα άτομα στη ρεσεψιόν είναι σχεδόν πάντα εκπαιδευμένα να απαντήσουν και να αντιμετωπίσουν προβλήματα μικρής σοβαρότητας, όπως είναι η χαλασμένη τηλεόραση, οι ενοχλητικοί γείτονες ή κάποια διαρροή. Δεν υπάρχει λόγος να τραβήξεις μακριά τη βαλίτσα. Εάν φτάσεις στο σημείο να νιώθεις ότι σε αγνοούν ή δεν μπορούν να λύσουν το πρόβλημά σου, τότε πήγαινε στο διευθυντή με τα χίλια!

Κράτα τις προσδοκίες σου σε ρεαλιστικό επίπεδο

Επειδή συνήθως ό, τι δίνεις παίρνεις, κράτα τις προσδοκίες σου για το ξενοδοχείο σε ρεαλιστικά επίπεδα. Δεν μπορείς να απαιτείς από ένα ξενοδοχείο των 25-30 ευρώ το βράδυ να σου έχει ένα τεράστιο μπουφέ για το πρωινό. Το σίγουρο είναι ότι όλα τα ξενοδοχεία, ανεξαρτήτως κατηγορίας, πρέπει να σου προσφέρουν ένα καθαρό, ασφαλές και με όσο το δυνατό λιγότερο θόρυβο δωμάτιο. Από εκεί και πέρα, όσο ανεβαίνεις κατηγορία, τόσο θα ανεβαίνουν και οι απαιτήσεις σου. Πρόσεξε μην την πατήσεις όμως!

Τεκμηρίωσε το παράπονό σου

Κάνε το παράπονό σου όσο πιο συγκεκριμένο γίνεται και κράτα αποδείξεις γι΄αυτό. Λέγοντας απλά ότι το δωμάτιο είναι βρώμικο δεν θα σου δώσουν την απαραίτητη σημασία. Αν πεις όμως ότι βρήκες κατσαρίδα στο δωμάτιο ή μούχλα στο μπάνιο, δεν θα μπορούν παρά να το παραδεχτούν και να βρείτε μια λύση. Και φυσικά τράβηξε φωτογραφία το κάθε πρόβλημα που έχεις για να μην υπάρχει περίπτωση να σου το αρνηθούν.