Είναι ωραίο να χρησιμοποιείς μια καθαρή πετσέτα κάθε μέρα! Όμως, αλήθεια ποιος το κάνει;

Μην φθάσουμε βέβαια και στο άλλο άκρο που η πετσέτα σου επειδή βρέχεται συνεχώς, δεν πλένεται ποτέ κανονικά! Πρέπει να βρεις τη μέση λύση κι εμείς είμαστε εδώ για να σε βοηθήσουμε!

Αρχικά θα πρέπει να σου πούμε ποιος είναι ο λόγος που πρέπει να πλένεις τις πετσέτες σου συχνότερα απ’ ό,τι νομίζεις!

Οι πετσέτες που χρησιμοποιείς καθημερινά για να σκουπίσεις το δέρμα σου μετά το ντους σου φέρουν πάνω τους όλων των ειδών μικρόβια και βακτήρια, καθώς έχουν πάνω τους όλες τις ιδανικές συνθήκες: Υγρασία, ζεστή θερμοκρασία, οξυγόνο και ουδέτερο pH.

Η επιφάνεια του σώματος σου φιλοξενεί χιλιάδες διαφορετικά είδη μικροοργανισμών.

Όταν στεγνώνεις το σώμα σου με μια πετσέτα, τα μικρόβια και οι εκκρίσεις του δέρματός σου εξαπλώνονται πάνω στο ύφασμα.

Τα περισσότερα από αυτά δεν μπορούν να προκαλέσουν άμεσα κάποιο πρόβλημα στην υγεία σου, όμως, πολλαπλασιάζονται πολύ γρήγορα!

Όμως, δεν είναι μόνο τα βακτήρια του σώματός σου. Η πετσέτα σου έχει πάνω μικροοργανισμούς που υπάρχουν στις επιφάνειες όπου την ακουμπάς, όπως είναι η πόρτα ή η λεκάνη της τουαλέτας! Είσαι σίγουρος ότι θέλεις να σκουπίζεσαι με την ίδια πετσέτα ξανά και ξανά;

Έτσι, οι ειδικοί προτείνουν να μην χρησιμοποιείς την ίδια πετσέτα για πάνω από 3-4 φορές συνεχόμενα χωρίς να την πλύνεις.

  • Άσε την πετσέτα σου να στεγνώσει πριν την ξαναχρησιμοποιήσεις και πλύνε την στο πλυντήριο όταν την χρησιμοποιήσεις μερικές φορές.
  • Άφησέ την να στεγνώσει σε εξωτερικό περιβάλλον φυσικά.