Βασίζεσαι στον καφέ για να σου δώσει ενέργεια στα πάντα, από τη συντροφιά στο διάβασμα αργά το βράδυ μέχρι και το hungover το επόμενο πρωί. Αλλά οι ευεργετικές ιδιότητες που σου προσφέρει ο καφές, μπορεί να είναι περισσότερες ή λιγότερες ανάλογα με την παραγγελία σου.

Άμα προσέχεις τη διατροφή σου, σίγουρα θα έχεις ακούσει πολλές φορές ότι ο καφές δεν είναι η καλύτερη επιλογή διότι συμβάλλει στην κατακράτηση υγρών, από την άλλη όμως έχεις ακούσει ότι ο καφές είναι σύμμαχος σου στην μακροζωία.

Η αλήθεια είναι ότι υπάρχουν πάρα πολλές έρευνες για τον καφέ και οι περισσότερες από αυτές είναι σωστές. Ωστόσο, αυτά είναι που πρέπει να προσέχεις  την επόμενη φορά που θα παραγγείλεις το καφεδάκι σου, έτσι ώστε να μην επηρεάζει αρνητικά την υγεία σου.

1. Δώσε προσοχή από προέρχονται οι κόκκοι του καφέ

Δεν είναι όλοι οι κόκκοι του καφέ το ίδιο καλοί. Οι έρευνες τοποθετούν τους κόκκους που προέρχονται από την Αιθιοπία, την Κένυα, την Κολομβία και τη Βραζιλία στους καλύτερους.

2. Προτίμησε τον πιο ελαφρύ καφέ

Πολλοί είναι αυτοί που πιστεύουν ότι όσο πιο σκούρος και ψημένος είναι ο καφές, τόσο το καλύτερο. Στην πραγματικότητα όμως, μια ελαφρύτερη επιλογή καφέ είναι πιο υγιεινή καθώς περιέχει υψηλότερες πολυφαινόλες. Επίσης, έχει καλύτερη γεύση, καθώς οι σκούροι κόκκοι είναι ένας καλός τρόπος για τις καφετιέρες να καλύψουν τα λάθη τους.

3. Πρόσεξε τον τρόπο με τον οποίο το σώμα σου ανταποκρίνεται στην καφεΐνη

Για κάποιους ανθρώπους, η καφεΐνη μπορεί να τους κάνει νευρικούς, ανήσυχους ή να τους κρατήσει ξύπνιους όλη τη νύχτα. Είναι σημαντικό να δίνεις προσοχή στο σώμα σου για να δεις τι σε κάνει να νιώθεις καλύτερα.

4. Επέλεξε η παραγγελία σου να είναι απλή

Πολλοί είναι αυτοί που επιλέγουν το γάλα στον καφέ τους, προτίμησε όμως καλύτερα το γάλα αμυγδάλου ή το γάλα καρύδας, καθώς είναι ένας πιο υγιεινός τρόπος για να πιεις τον καφέ σου. Η κρέμα και το γάλα μειώνουν σημαντικά την ποσότητα των πολυφαινολών, για αυτό όσο πιο απλός είναι ο καφές που πίνεις τόσο το καλύτερο για εσένα.

Photos: Pexels/Unsplash