Μην περιμένεις να διαβάσεις ότι η πιο επικίνδυνη στάση για να κάνεις σεξ σε θέλει δεμένη χειροπόδαρα ενώ κρέμεσαι από το φωτιστικό. Όχι, η πιο επικίνδυνη στάση για να κάνεις σεξ, αφορά τον καλό σου και είναι εκείνη που έχει περισσότερες πιθανότητες να τραυματιστεί το πέος του!

Και ποια είναι αυτή; Καμία αεροπλανική, η «γυναίκα από πάνω» έχει τα μεγαλύτερα ποσοστά τραυματισμού σύμφωνα με μελέτη που διεξήχθη από το πανεπιστήμιου του Campinas της Βραζιλίας!

Μετά την καταγραφή όλων των περιπτώσεων αυτού του τρομακτικού είδους τραυματισμού για πάνω από 13 χρόνια σε τρία νοσοκομεία της Βραζιλίας, οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι μεταξύ ετεροφυλόφιλων ανδρών, το 50% από αυτούς τραυματίστηκε ενώ η σύντροφος τους ήταν από πάνω!

Η μελέτη δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό περιοδικό Advances in Urology τον περασμένο Απρίλιο.  Από το δείγμα που χρησιμοποιήθηκε –ευτυχώς- ήταν μόνο 44 καταγεγραμμένες περιπτώσεις με σπασμένα πέη, καθώς το να σπάσει το ανδρικό μόριο είναι αρκετά σπάνιο φαινόμενο, εξηγεί εκπρόσωπος του Urology Care Foundation.

Η σκέψη είναι πως όταν μια γυναίκα είναι στην κορυφή, συνήθως ελέγχει την κίνηση με ολόκληρο το βάρος της το οποίο πρακτικά προσγειώνεται πάνω στο πέος το οποί βρίσκεται σε στύση. Αν η διείσδυση γίνει με λάθος τρόπο οι πιθανότητες να τραυματιστεί ο άνδρας είναι μεγάλες.

Η δεύτερη πιο επικίνδυνη στάση, με ποσοστό 28.6% είναι «doggy style» η οποία όμως βρέθηκε στη πρώτη θέση στα ομοφυλοφιλικά ζευγάρια.

Πως όμως συμβαίνει το κάταγμα αφού δεν υπάρχει οστό στην περιοχή; Στην συγκεκριμένη περιοχή υπάρχει μυώδης ιστός ο οποίος αγκαλιάζει την ουρήθρα και τα υπόλοιπα νεύρα της περιοχής, που ονομάζονται σηραγγώδη σώματα και γεμίζουν με αίμα κατά τη διάρκεια της στύσης. Ο ινώδης χιτώνας είναι τεντωμένο και πολύ σφιχτός όταν το πέος είναι σε στύση, και ένα τραύμα μπορεί να προκαλέσει την θραύση, που οδηγεί σε ένα δακρύβρεχτο σκηνικό με έντονο πόνο –για εκείνον.