Μπορεί εσύ να είσαι λάτρης των σκύλων, αλλά δεν σημαίνει ότι ισχύει για όλο τον κόσμο. Δυστυχώς υπάρχουν άνθρωποι που αντιπαθούν το σκύλο σου και για κάποιους από αυτούς τους λόγους έχουν δίκιο. Αν όμως φέρεσαι εσύ σωστά και έχεις εκπαιδεύσει και το σκύλο σου να κάνει το ίδιο, δεν θα έχει κανένας λόγο να τον αντιπαθεί.

Δεν μαζεύεις τις ακαθαρσίες του σκύλου σου

Μπορεί να σου φαίνεται περίεργο αλλά ακόμα υπάρχει κόσμος που δεν μαζεύει τις ακαθαρσίες του σκύλου του. Αν δεν το κάνεις ήδη, φρόντισε να ξεκινήσεις να το κάνεις διότι ναι αυτός είναι ένας σοβαρός λόγος που οι άλλοι έχουν πρόβλημα με εσένα και το σκύλο σου.

Ο σκύλος γαβγίζει συνέχεια

Ξέρεις ότι πρέπει να εκπαιδεύεις από μικρό το σκύλο σου για να μην γαβγίζει όταν δεν είναι απολύτως αναγκαίο. Και αυτό είναι μια δική σου ευθύνη, γιατί ο σκύλος από τη φύση του, αν δεν εκπαιδευτεί, θα γαβγίζει όποτε θέλει. Αν, λοιπόν, ο σκύλος σου ξεσηκώνει κάθε μέρα όλη τη γειτονιά, λογικό να μην έχετε και την καλύτερη σχέση με τους γείτονες.

Ο σκύλος παραβιάζει τον ιδιωτικό χώρο των άλλων

Δεν θέλουν όλοι να χαϊδέψουν το σκύλο σου και να ασχοληθούν μαζί του. Υπάρχει κόσμος που ενοχλείται όταν πηδάει ένας σκύλος πάνω τους και αρχίζει να τους γλείφει. Αν μάθεις από κουτάβι, στο σκυλάκι σου πώς να φέρεται εντός και εκτός σπιτιού και πότε να είναι ήρεμο, τότε δεν θα έχεις κανένα πρόβλημα.

Δεν παίρνεις την ευθύνη των λαθών του

Αν είσαι από τους ιδιοκτήτες που αποποιούνται την ευθύνη για τις αταξίες του σκύλου σου, τότε σίγουρα το άτομο που ενοχλήθηκε και δεν έλαβε μια συγγνώμη εκ μέρους σου θα παρεξηγηθεί και θα σχηματίσει άσχημη γνώμη για εσένα και το σκύλο σου. Μην φέρεσαι σαν να είναι ο σκύλος το αγγελούδι που δεν μπορεί να πειράξει κανέναν.

Tip!

Βλέπεις ότι οι περισσότεροι λόγοι αφορούν πρώτα απ’ όλα εσένα και την εκπαίδευση που έχεις κάνει στο σκύλο σου. Μην αφήνεις άλλο δικά σου λάθη, να γίνονται η αιτία ο κόσμος να αντιπαθεί τον τετράποδο φίλο σου.