Δεν εννοούμε προφανώς να βαφτείς γκέισα ή κάτι άλλο περίεργο ανατολίτικο, αλλά να υιοθετήσεις τις κορεατικές μεθόδους μακιγιάζ, χρησιμοποιώντας τα δικά σου καλλυντικά.

Το βασικό στην κορεατική τεχνική μακιγιάζ είναι ότι δεν πρέπει να περιμένεις από το προϊόν να τα κάνει όλα, πρέπει να ασχολείσαι προσωπικά και να «ακούς» το δέρμα σου. Η κορεατική φράση για την εφαρμογή μακιγιάζ βάση μεταφράζεται κυριολεκτικά σε «εκφράζοντας το δέρμα».

Οι Κορεάτες πιστεύουν ότι όλες οι γυναίκες είναι όμορφες όταν περνούν χρόνο για τους εαυτούς τους γι΄ αυτό κάνουν σκόπιμα αργές κινήσεις. Όταν πρόκειται για το δέρμα τους, οι Κορεάτες επιδιώκουν την τελειότητα – και η τελειότητα παίρνει χρόνο.

Ενυδάτωση

  1. Αναμειγνύεις ένα μέρος μεταλλικό νερό με ένα μέρος ενυδατικό σέρουμ και δύο μέρη foundation χωρίς λάδι για να φτιάξεις το μείγμα foundation.
  2. Πρώτα ψεκάζεις το πρόσωπό σου με σπρέι μεταλλικού νερού.
  3. Στη συνέχεια, εφαρμόζεις το μείγμα του foundation με ένα πυκνό, μυτερό πινέλο. Κρατάς τη βούρτσα σε γωνία 15 μοιρών με τη λαβή προς τα κάτω. Αυτό επιτρέπει στο foundation να δέσει καλύτερα με το δέρμα σου.
  4. Χρησιμοποιώντας προσεκτικές κινήσεις, απλώνεις στο πρόσωπο.
  5. Ψεκάζεις ξανά με το μεταλλικό νερό από πάνω.

Λάμψη

  1. Εφάρμοσε ένα λεπτό στρώμα βάση και άφησέ το να μείνει.
  2. Προσδιόρισε τα ξηρά σημεία του προσώπου σου και πέρασε απαλά πάνω τους μια μικρή ποσότητα λαδιού για το πρόσωπο με κυκλικές κινήσεις για να μειώσεις την ξηρότητα.
  3. Από πάνω, εφαρμόζεις foundation με ένα πυκνό, μυτερό πινέλο, κρατώντας το σε γωνία 15 μοιρών.
  4. Εάν οποιαδήποτε περιοχή χρειάζεται επιπλέον κάλυψη, ολοκληρώνεις με το πρόσωπο και έπειτα επιστρέφεις στην περιοχή αυτή.