Αν έχεις υψοφοβία θα σου προτείναμε να αποφύγεις να κοιτάξεις τις παρακάτω ρόδες και ακόμα περισσότερο να τις επισκεφτείς. Μπορεί μερικοί να έχουμε συνδέσει τις ρόδες απλά με ένα λούνα παρκ και τα παιδικά μας χρόνια, όμως πολλές ρόδες σε όλο τον κόσμο είναι κάτι παραπάνω από παιχνίδι. Σφίξε, λοιπόν, τα δόντια και δες τις ψηλότερες ρόδες του κόσμου.

Orlando Eye- 122 μέτρα

Το Orlando Eye που άνοιξε το 2015 προσφέρει υπέροχη θέα των θεματικών πάρκων της περιοχής. Είναι μια από τις μεγαλύτερες ρόδες στη Φλόριντα και προσελκύει πολύ κόσμο από τότε που κατασκευάστηκε.

London Eye- 135 μέτρα

Δημιουργημένη από το 2000, μεταφέρει 25 επιβάτες σε κάθε μια από τις 32 καμπίνες και η μία βόλτα διαρκεί περίπου 30 λεπτά. Συνδυαστικά εισιτήρια είναι διαθέσιμα για αγορά για να επισκεφτείς κι άλλα αξιοθέατα του Λονδίνου , όπως το Madame Tussauds, το SeaLife Aquarium και το The London Dungeon.

Star of Nanchang- 160 μέτρα

Βρίσκεται στο Πάρκο ψυχαγωγίας Nanchang  στην πόλη Nanchang στην Κίνα, και άνοιξε το 2006. Κάθε μια από τις 60 καμπίνες που διαθέτει μπορεί να φιλοξενήσει μέχρι 8 επιβάτες. Η ρόδα έχει μια σειρά από οθόνες φωτισμού και κάνει ένα εκπληκτικό show το βράδυ.

Singapore Flyer- 165 μέτρα

Εγκαινιάστηκε το 2008 στη Σιγκαπούρη και προσφέρει φανταστική θέα της Μαλαισίας και της Ινδονησίας. Κάθε καμπίνα έχει το μέγεθος ενός mini bus και χωράει 28 επιβάτες.

High Roller- 168 μέτρα

Τοποθετημένη στο Λας Βέγκας, εγκαινιάστηκε το 2014 και αυτή τη στιγμή είναι η ψηλότερη ρόδα του κόσμου. Κάθε καμπίνα μεταφέρει 40 άτομα. Επειδή μιλάμε για το Λας Βέγκας, πωλούνται ποτέ πριν μπεις, τα οποία μπορείς να απολαύσεις στη βόλτα σου.

Photos: wesh.com, yoursingapore.com, vegaschatter.com