Σου έχουμε πει πολλές φορές ότι καθοριστικό ρόλο για την υγεία σου παίζει η διατροφή σου. Αυτό συμβαίνει σαφώς και στις γυναίκες που νοσούν από καρκίνο του μαστού. Έτσι, αποφασίσαμε να σε βοηθήσουμε και να σου πούμε όλες τις τροφές που θα γίνουν οι σύμμαχοι σου κατά του καρκίνου του μαστού και θα βοηθήσουν επίσης τον οργανισμό σου μειώνοντας τις πιθανότητες για μετάσταση.

Ποιες είναι, λοιπόν, οι τροφές κατά του καρκίνου του μαστού;

  1. Ντομάτες: Το κόκκινο αυτό λαχανικό, όπως έχει γίνει γνωστό από αρκετές έρευνες μειώνει τον κίνδυνο του καρκίνου του μαστού.
  2. Σπανάκι: Σύμφωνα με μελέτες οι γυναίκες που καταναλώνουν καθημερινά σπανάκι μειώνουν τις πιθανότητες να νοσήσουν από καρκίνο κατά 35%.
    popeye-spinach -ipop.gr
  3. Κόκκινο κρασί: Δεν σου λέμε να αρχίσεις να πίνεις καθημερινά ένα λίτρο κρασί αλλά, να το κάνεις με μέτρο πίνοντας το πολύ ένα ποτήρι την ημέρα. Γιατί, όμως, κόκκινο κρασί; Ο βασικός λόγος είναι ότι βοηθά στη μείωση των επιπτώσεων της ακτινοβολίας στις γυναίκες που κάνουν ειδική θεραπεία.
    wine-ipop.gr
  4. Κουρκουμάς: Σύμφωνα με έρευνες που έχουν γίνει με πειραματόζωα ποντίκια ο κορκουμάς είναι ένα φρούτο το οποίο συμβάλει στην πρόληψη του καρκίνου του μαστού και σταματά την εξάπλωση του σε άλλα όργανα.
  5. Μούρα: Τα μούρα έχουν μεγάλη συγκέντρωση φυτοχημικών ουσιών. Αυτές οι ουσίες περιορίζουν την εξάπλωση των κυτταρικών κυττάρων και έτσι σε βοηθούν.