Το συκώτι είναι ένα από τα βασικά όργανα του ανθρώπινου σώματος. Αυτό μάλιστα, από τις συνεχόμενες καύσεις που κάνει συνεχώς καταπονείται. Αν θες να θωρακίσεις την υγεία σου πρέπει να σου συστήσουμε τις τροφές που κάνουν καλό στο συκώτι σου για να τις εντάξεις στο διατροφολόγιο σου για να νιώσεις καλύτερα.

Ποιες είναι οι τροφές που κάνουν καλό στο συκώτι σου και παράλληλα το ξεκουράζουν;

  1. Τα περισσότερα εσπεριδοειδή αλλά ειδικότερα το γκρέιπφρουτ ανήκει στις τροφές που κάνουν καλό στο συκώτι σου. Γιατί, όμως; Η απάντηση είναι απλή! Επειδή έχει πολύ συγκεντρωμένη ποσότητα βιταμίνης C και αντιοξειδωτικών στοιχείων. Έτσι, η συχνή κατανάλωση αυτού του φρούτο βοηθά στην παραγωγή ενζύμων που καθαρίζουν το συκώτι.
  2. Καρότα: Τα καρότα είναι υψηλά σε συγκέντρωση β-καροτενίου. Αυτά, λοιπόν, βοηθούν στην τόνωση του οργανισμού αλλά και στην σωστή λειτουργία του συκωτιού.
  3. Πράσινο τσάι: Επειδή είναι γεμάτο αντιοξειδωτικά που ονομάζονται κατεχίνες βοηθούν στον καθαρισμό των οργάνων και ειδικότερα του συκωτιού.
  4. Σκόρδο: Το σκόρδο έχει την δυνατότητα να ενεργοποιεί τα ηπατικά ένζυμα τα οποία βοηθούν να απομακρύνονται οι τοξίνες ευκολότερα.
  5. Παντζάρια: Τα παντζάρια μοιάζουν στην σύνθεση με τα καρότα γιατί έχουν και αυτά καροτένιο αλλά και φλαβονοειδή οπότε πρέπει να τα εντάξεις στο διατροφολόγιο αν θες να έχεις γερό συκώτι.
  6. Αβοκάντο: Το αβοκάντο έχει θρεπτικά στοιχεία που βοηθούν τον οργανισμό. Μάλιστα, βοηθά στην παραγωγή γλουταθειόνης μιας ένωσης που είναι απαραίτητη για το συκώτι.