Το Πάσχα πλησιάζει γρήγορα και μαζί με αυτό πλησιάζει και η περίοδος με μικρές επιθέσεις στα σοκολατένια αυγά, τα χαμογελαστά κουνελάκια και γενικά τα σοκολατένια γλυκίσματα. Μαζί, λοιπόν, μ όλα αυτά έρχονται και οι πάρα πολλές ενοχές όταν τρως σοκολάτα και ένας ήπιος πανικός μεταξύ εκείνων που αμφισβητούν κάθε μπουκιά.

Με αυτή τη λογική όμως δεν απολαμβάνουμε αυτές τις μικρές γλυκές στιγμές της καθημερινότητας μας. Γ αυτό και φτιάξαμε μία λίστα με 10 λόγους σύμφωνα με τους οποίους δεν υπάρχει λόγος να αισθάνεσαι ενοχές όταν τρως σοκολάτα!

sokolata-ipopgr

Υπάρχουν και υγιεινοί τρόποι αν φας σοκολάτα

Αν ψάξεις για σοκολάτες υψηλής ποιότητας, με υψηλή περιεκτικότητα σε κακάο (85%). Και πριν προλάβεις να πεις ότι είναι πιο ακριβή αυτή η σοκολάτα, να σε προλάβω και να σου πω ότι αξίζει τον κόπο γιατί όχι μόνο θα απολαύσεις την σοκολάτα σε πιο υγιεινή έκδοη αλλά θα απολαύεις και όλα τα οφέλη που έχει το κακάο το οποίο είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικά και σταθεροποιεί τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα.

Αυξάνει το προσδόκιμο ζωής

Κατά τη δεκαετία του 90, οι ερευνητές του Χάρβαρντ διαπίστωσαν ότι οι άνθρωποι που τρώνε σοκολάτα έως τρεις φορές το μήνα ζουν σχεδόν ένα χρόνο περισσότερο από εκείνους που τρώνε πάρα πολύ ή από εκείνους που δεν τρώνε καθόλου σοκολάτα. Προφανώς υπάρχουν και άλλοι παράγοντες που εμπλέκονται, αλλά μας αρκεί αυτό το συμπέρασμα!

Κάνει καλό στην ψυχική υγεία

Όχι τόσο η σοκολάτα από μόνη της αλλά το γεγονός ότι επιτρέπεις στον εαυτό σου μία φορά στο τόσο να παραβεί τους πολύ σκληρούς κανόνες που έχεις θέσει μόνος σου.

ΜΕΙΝΕ ΜΕ ΤΟ ΣΤΟΜΑ ΑΝΟΙΚΤΟ: Καταπολεμά την παχυσαρκία!

Και ναι, εντυπωσιάσου όσο και εμείς. Η σοκολάτα θα μπορούσε να βοηθήσει στην πρόληψη της παχυσαρκίας. Μια μελέτη από την American Chemical Society διαπίστωσε ότι οι συγκεκριμένες φλαβανόλες (μια ομάδα αντιοξειδωτικών) που βρίσκεται στο κακάο μπορεί να βοηθήσει στην καταπολέμηση της αύξησης βάρους και του διαβήτη τύπου δύο. Υποθέτουμε ότι η μέτρια κατανάλωση είναι το κλειδί, αλλά και πάλι …

Σε κάνει ευτυχισμένο

Το κακάο περιέχει θεοβρωμίνη, ένα φυσικό διεγερτικό που ορισμένοι πιστεύουν ότι μπορεί να ενισχύσει τη διάθεσή και ακόμη και να νικήσει την κατάθλιψη. Μπορεί να προκαλέσει τον εγκέφαλο να παράγει περισσότερο από ένα νευροδιαβιβαστή που ονομάζεται ανανδαμίδιο ο οποίος αντιπροσωπεύει την αίσθηση ευφορίας Επιπλέον η σοκολάτα περιέχει χημικές ουσίες όπως trytophan και σεροτονίνη, οι οποίες είναι οι ίδιες χημικές ουσίες που εκκρίνει ο οργανισμός μας όταν είμαστε ερωτευμένοι ή χαρούμενοι.

Η σοκολάτα δεν προκαλεί άμεσα κηλίδες.

Ναι, υπάρχει σίγουρα μια ισχυρή σύνδεση μεταξύ της διατροφής και της επιδερμίδας, αλλά το κλειδί είναι να επιτευχθεί μια υγιεινή και ισορροπημένη διατροφή, αντί να κατηγορούμε συγκεκριμένα τρόφιμα. Η ποικιλία είναι το κλειδί…

Οι άνθρωποι την καταναλώνουν εδώ και αιώνες

Από τους Μάγιας και τους Αζτέκους μέχρι την κυρά Σούλα από το Παγκράτι εν έτη 2015 όλοι τρώνε σοκολάτα έχοντας αντιληφθεί τα οφέλη που έχει για την υγεία.

Το να αισθάνεσαι τύψεις είναι ανούσιο

Αν πρόκειται να φας σοκολάτα, τότε απλά απόλαυσε το. Όσο ανησυχείς και νιώθεις τύψεις τίποτα δεν πρόκειται να αλλάξει. Οπότε χαλάρωσε και απόλαυσε το!

Και σε τελική ανάλυση είναι κάτι γευστικό που σε γεμίζει χαρά και κυρίως είναι παράδοση…. Οπότε δεν μπορείς να πεις όχι!