Υπάρχουν πολλές παρανοήσεις σχετικά με το φιλικό προς τον περιβάλλον τρόπο ζωής, ιδιαίτερα σχετικά με την εντύπωση ότι είναι ακριβός ή απευθύνεται μόνο σε χίπηδες. Στην πραγματικότητα, είναι εύκολο να υιοθετήσετε πράσινη συνείδηση -μπορείτε να βοηθήσετε τον πλανήτη εφαρμόζοντας απλές οικολογικές ιδέες στη ζωή σας.

Σίγουρα, τα βιολογικά τρόφιμα και τα υβριδικά αυτοκίνητα κοστίζουν περισσότερο από τα συμβατικά αντίστοιχά τους, αλλά υπάρχουν πολλοί οικονομικοί τρόποι για να μειώσετε το περιβαλλοντικό σας αποτύπωμα. Με τις παρακάτω απλές πρακτικές θα κάνετε τον καθημερινότητά σας πιο φιλική προς τον πλανήτη και το πορτοφόλι σας.

 1. Αλλάξτε τη λάμπα
  Βάλτε λάμπες οικονομίας. Μπορείτε να είναι λίγο ακριβότερες, αλλά όπως συμβαίνει με τα περισσότερα οικολογικά gadgets, θα έχετε κέρδος σε βάθος χρόνου.
 2. Σπίτι ερμητικά κλειστό
  Προσέξτε τα παράθυρα, όταν ανοίγετε κλιματισμό, είτε για θέρμανση είτε για να δροσιστείτε. Υπάρχει περίπτωση κάποιο παράθυρο να είναι ανοιχτό ή να μπάζει κι έτσι το σπίτι να ζεσταίνεται δυσκολότερα.
 3. Βγάλτε από την πρίζα
  Πολλές συσκευές, καταναλώνουν ηλεκτρισμό ακόμα κι αν τις σβήσουμε. DVD players, modems και υπολογιστές καίνε ρεύμα όσο εμείς τα θεωρούμε κλειστά. Αγοράστε ένα πολύπριζο με διακόπτη και απλώς σβήστε το όποτε οι συσκευές που συνδέονται σε αυτόν δεν χρησιμοποιούνται. Ή απλώς βγάλτε τις από τις πρίζες χειροκίνητα.
 4. Σβήστε τα φώτα
  Υπάρχει λόγος που ο διακόπτης για τα φώτα είναι δίπλα στην πόρτα! Κάντε συνήθεια να τα κλείνετε όταν βγαίνετε από το δωμάτιο, ειδικά όμως όταν βγαίνετε από σπίτι.
 5. Φτιάξτε τα δικά σας καθαριστικά
  Τα οικιακά είδη καθαρισμού φορτωμένα με τα πιο ισχυρά αντί-βακτηριακά ειδικά κατασκευασμένα για να εξολοθρεύουν κάθε οργανισμό με τον οποίο έρχονται σε επαφή. Πολλά από αυτά έχουν τοξικές επιδράσεις στα ζώα και τα φυτά από τη στιγμή που διοχετεύονται στο περιβάλλον μέσω των συστημάτων αποχέτευσης. Στην ενότητα “φτιάχνω” θα δείτε πρακτικές συμβουλές για χειροποίητα καθαριστικά.
 6. Φτιάξτε τα δικά σας καλλυντικά
  Εκτός ότι τα προϊόντα ομορφιάς είναι πανάκριβα, έχουν υψηλό περιβαλλοντικό αποτύπωμα. Στην ενότητα “φτιάχνω” θα δείτε συμβουλές για χειροποίητες, οικονομικές και πολύ αποτελεσματικές κρέμες για το πρόσωπο και το σώμα.