Τα ρούχα της γυμναστικής μάλλον ταλαιπωρούνται περισσότερο από όλα τα υπόλοιπα που διαθέτεις. Οι συχνές πλύσεις λόγω του ιδρώτα κάνουν τη φθορά πιο άμεση. Ίσως φταις, όμως, κι εσύ με τα ακατάλληλα για τη σύνθεσή τους απορρυπαντικά που χρησιμοποιείς ή τον τρόπο καθαρισμού τους. Είσαι σίγουρος ότι ξέρεις πώς να πλύνεις τα ρούχα μετά το γυμναστήριο;

Κρέμασέ τα να στεγνώσουν αμέσως μετά τη γυμναστική

Μην αφήσεις τα ρούχα της γυμναστικής να απορροφήσουν όλο τον ιδρώτα. Όχι μόνο θα μυρίζουν άσχημα, αλλά με την πάροδο του χρόνου μπορεί άθελά σου να επιτρέψεις την ανάπτυξη μικροβίων όπως μούχλα και ωίδιο. Αυτό εξαρτάται από τη σύνθεση του υφάσματος. Μόλις γυρίσεις από το γυμναστήριο βγάλε τα ρούχα σου και άφησέ τα να στεγνώσουν. Αν ιδρώνεις πολύ όσο βρίσκεσαι στο γυμναστήριο, έχε μια αλλαξιά ρούχα για να μη μένεις με τα ιδρωμένα.

Μούλιασέ τα σε ξίδι

Όταν έχουν σχεδόν στεγνώσει, μούλιασέ τα σε μείγμα με 1 μέρος ξίδι και 4 μέρη νερό για να 20 λεπτά. Αυτό θα βοηθήσει να σκοτωθούν όλα τα υπόλοιπα βακτήρια στα ρούχα, παρατείνοντας έτσι ακόμη περισσότερο τη ζωή τους.

Πλύνε βάσει χρώματος

Τα μαύρα με τους μαύρα, τα ροζ με τα ροζ και ούτω καθεξής. Πλύνε με κρύο νερό αν πρόκειται για έντονα χρώματα.

Μην πλύνεις την πετσέτα της γυμναστικής ταυτόχρονα

Ποτέ δεν πρέπει να πλένεις τις πετσέτες της προπόνησης μαζί με τα ρούχα επειδή οι ίνες μπορεί να κολλήσουν στο νάιλον ύφασμα. Η τραχιά υφή από τις πετσέτες μπορεί επίσης να δημιουργήσει άσκοπη φθορά στα ρούχα γυμναστικής σου.

Άσε να στεγνώσουν φυσικά

Επειδή πολλά ρούχα γυμναστικής γίνονται από ειδικά υφάσματα που απομακρύνουν τον ιδρώτα και προστατεύουν τη θερμότητα είναι καλύτερο να τα κρεμάσεις για να στεγνώσουν και ιδανικά να τα βλέπει ο ήλιος. Ο ήλιος είναι αποτρέπει την ανάπτυξη βακτηρίων και θα βοηθήσει να κρατήσεις τα ρούχα της προπόνηση καθαρά για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.