Εσύ ορκίζεσαι πως προσέχεις. Η επιδερμίδα σου, όμως, δεν έχει την ίδια άποψη κι αν είχε φωνή θα έλεγε πως την κάνεις να υποφέρει. Επειδή δεν έχει φωνή,  πιάνουμε δουλειά εμείς και θα σου πούμε τα τέσσερα πιο συχνά λάθη που κάνεις και την ταλαιπωρείς.

Ποια είναι τα πιο συχνά λάθη που κάνεις με την επιδερμίδα σου;

  • Χρησιμοποιείς πολύ ζεστό νερό: Το πολύ ζεστό νερό μπορεί να αφυδατώσει το δέρμα και παράλληλα να οδηγήσει στην εκδήλωση φαγούρας. Ενώ ειδικά τώρα που είναι καλοκαίρι μπορεί να προκαλέσει ακόμα και έγκαυμα.
  • Βάζεις πάντα σαπούνι: Τα σαπούνια και ειδικότερα τα αντιβακτηριδιακά σαπούνια φθείρουν την επιδερμίδα και αλλάζουν το pΗ της. Τα αποτελέσματα είναι ακόμα πιο αισθητά σε ευαίσθητο δέρμα.
  • Υπερβολικό τρίψιμο: Πιστεύεις πως αν τριφτείς το δέρμα σου θα καθαρίσει περισσότερο και θα λάμψει; Κάνεις μεγάλο λάθος. Το μόνο που καταφέρνεις είναι να βλάπτεις το δέρμα σου και να απομακρύνεις από την επιδερμίδα σου ακόμα και τα ωφέλιμα βακτήρια.
  • Δεν αγοράζεις κατάλληλα προϊόντα: Παίρνεις στην κυριολεξία ότι βρεις πρώτο στα ράφια του σούπερ μάρκετ. Αυτό είναι λάθος. Οφείλεις να αγοράζεις προϊόντα που ταιριάζουν στον τύπο του δέρματος σου.