Κάθε φορά που κοιτάς το πρόσωπο σου στον καθρέφτη νευριάζεις με τους πόρους και λες γιατί να υπάρχουν. Μην κάνεις έτσι. Είναι απολύτως φυσιολογικό, όλοι έχουμε, οπότε μην αγχώνεσαι και μην τα βάζεις με τον εαυτό σου. Εμείς είμαστε εδώ! Θα σε βοηθήσουμε να μειώσεις τους πόρους και θα δεις πόσο θα ανακουφιστείς.

Συνήθως, οι αντιαισθητικοί πόροι κάνουν την εμφάνιση τους στην περιοχή της μύτης και στο πηγούνι. Αγαπούν δηλαδή τις πιο λιπαρές περιοχές.

Ποιοι παράγοντες τους επιβαρύνουν;

  • Η έκθεση στον ήλιο
  • Η κακή περιποίηση
  • Τα πολύ λιπαρά καλλυντικά

Τι μπορείς να κάνεις αν θες να μειώσεις τους πόρους που έχεις στο πρόσωπο σου;

  1. Διατήρησε καθαρό το πρόσωπο σου: Πρέπει αν δεν θες να έχεις πόρους να προσέχεις πολύ την επιδερμίδα σου. Τι να κάνεις; Να καθαρίζεις καλά το πρόσωπο σου κατά προτίμηση με ένα ειδικό υγρό υποκατάστατο σαπουνιού. Έτσι, θα απομακρύνεις όλους τους ρύπους και την λιπαρότητα.
    nero-proswpo-ipopgr
  2. Μην ξεχνάς να κάνεις απολέπιση: Είναι βασικό το να κάνεις απολέπιση οπότε δεν πρέπει να το ξεχνάς. Με αυτό τον τρόπο θα απομακρύνεις τα νεκρά κύτταρα και θα βοηθήσεις τους πόρους να ανοίξουν.
  3. Θυμήσου ότι πρέπει να φοράς αντηλιακό: Βάζοντας αντηλιακό κρατάς τους πόρους κλειστούς και δεν τους επιτρέπεις να τραβήξουν στο εσωτερικό τους ρύπους.