Το φοράς καθημερινά, οι άνδρες τα λατρεύουν ακόμα και αν τους δυσκολεύουν  και όμως δεν τα ξέρεις όλα όσα κρύβει ένα σουτιέν!  Ο αποκλειστικός ρόλος του σουτιέν σ αυτή τη ζωή είναι να υποστηρίξει και να ανορθώσει το στήθος σου. Με λίγα λόγια είναι ο καλύτερος φίλος σου! Δυστυχώς, όμως η πλειοψηφία των γυναικών κάνει το ίδιο λάθος με τα σουτιέν που κάνει και με τους φίλους. Επιλέγει το λάθος σουτιέν. Και όμως υπάρχουν πολλά που δεν ξέρεις για το σουτιέν σου!

Το ότι οι γυναίκες φοράνε λάθος σουτιέν δεν το λέμε εμείς –ποιοι είμαστε άλλωστε για να βγάλουμε αυτό το συμπέρασμα…- αλλά έρευνες! Πιο συγκεκριμένα, έρευνα από γνωστή εταιρεία εσωρούχων διαπίστωσε ότι 8 από τις 10 γυναίκες φοράνε λάθος νούμερο σουτιέν!

Το λάθος σου, ξεκινάει όταν στέκεσαι στο μαγαζί με τα εσώρουχα και προσπαθείς να επιλέξεις κάποιο και βιάζεσαι! Το σουτιέν θέλει τον χρόνο του και έχει και τα μυστικά του! Εμείς, σου αποκαλύπτουμε τα βασικότερα!

Τα νούμερα στα σουτιέν δεν είναι πάντα τα ίδια!

Μετά από πολύ κόπο και προσπάθεια βρήκες ποιο είναι το νούμερο σου! 80C! Και, όμως, την επόμενη φορά που θα πας να πάρεις σουτιέν μπορεί να φοράς 80D! Και αυτό γιατί είναι πολύ υποκειμενικό από εταιρεία σε εταιρεία. Για παράδειγμα, διαφορετικές μάρκες μπορούν να καθορίσουν ένα «C» με διαφορετικό τρόπο από ότι μία άλλη μάρκα! Εξαιτίας αυτού, οι γυναίκες μπορούν να φορούν ένα ορισμένο μέγεθος σε μία μάρκα και να πάνε να αγοράσουν το ίδιο νούμερο από μία άλλη εταιρεία και να της βγει μεγάλη αποτυχία… άρα;;;;;; Πριν αγοράσεις ένα σουτιέν ΠΡΕΠΕΙ να το δοκιμάσεις!

Η υποστήριξη δεν γίνεται από τις τιράντες!

Πολλές γυναίκες πιστεύουν ότι οι τιράντες του σουτιέν παρέχουν το μεγαλύτερο μέρος της υποστήριξης του στήθους. Στην πραγματικότητα, είναι το κύριο μέρος του σουτιέν που κάνει τη βαριά ανύψωση. Σχεδόν το 90% της στήριξης προέρχεται από τα cups και όχι από τις τιράντες! Άρα, αν είναι σωστό το μέγεθος του σουτιέν, η στήριξη θα γίνεται καλύτερα και θα έχεις και καλύτερη στάση σώματος καθώς το βάρος των μαστών θα είναι εκεί που χρειάζεται και θα αναγκάζονται οι τιράντες να κάνουν τη σκληρή δουλειά τραβώντας τους ώμους προς τα κάτω!

Τα σουτιέν με μπανέλα δεν ευθύνονται για τον καρκίνο του μαστού!

Υπάρχει ένας τεράστιος μύθος ότι η μπανέλα του σουτιέν, αυξάνει τις πιθανότητες εμφάνισης καρκίνου του μαστού. Αυτός ο μύθος λέει ότι η μπανέλα είναι πολύ σφιχτή πάνω στο στήθος και ασκεί πίεση στο λεμφικό σύστημα με αποτέλεσμα να μη λειτουργεί στο 100% του. Η ιατρική επιστήμη δεν υποστηρίζει αυτή τη θεωρία. Δεν υπάρχει καμία επιστημονική απόδειξη για να υποστηρίξει αυτές τις φήμες. Μόνο μία επιστημονική μελέτη εξέτασε τη σχέση μεταξύ του σουτιέν και του καρκίνου του μαστού. Το αποτέλεσμα της έρευνας έδειξε πως δεν υπήρχε πραγματική διαφορά κινδύνου μεταξύ των γυναικών που φορούσαν σουτιέν με μπανέλα και γυναικών που δεν φοράνε σουτιέν με μπανέλα.

Δεν υπάρχει πρόβλημα αν κοιμηθείς φορώντας το σουτιέν σου

Εάν αισθάνεσαι πιο άνετα να κοιμάσαι με το σουτιέν σου κάντο! Δεν θα υπάρξει κανένα πρόβλημα! Στην πραγματικότητα, μπορεί να κάνει και καλό καθώς δεν θα αφήσει το στήθος στο έλεος της βαρύτητας! Οι ειδικοί μάλιστα λένε πως οι γυναίκες με μεγάλο στήθος ή εμφυτεύματα θα έπρεπε να φοράνε το σουτιέν και το βράδυ καθώς θα αποτρέψει την χαλάρωση!

Το σουτιέν έχει ημερομηνία λήξης!

Ακόμα κα το σουτιέν σου χρειάζεται ένα ρεπό. Το ίδιο σουτιέν δεν πρέπει να φοριέται δύο ημέρες στη σειρά. Το ελαστικό πρέπει να έχει τουλάχιστον μία ημέρα ρεπό μεταξύ των χρήσεων. Αυτό αποτρέπει το να χαλαρώσει το ύφασμα καθώς τα σουτιέν σε αντίθεση με τα διαμάντια δεν είναι παντοτινά! Ο μέσος χρόνος ζωής ενός σουτιέν είναι 1-1.5 χρόνο και καταλαβαίνεις πως έχει φτάσει στο τέλος του όταν το κουμπώνεις στο τελευταίο γαντζάκι από 3 έως 4 βδομάδες!

Tip!

Τώρα που έμαθες όλα τα μυστικά του, φτιάξε μόνη σου, το δικό σου σουτιέν!