Ένα από τα αγαπημένα φρούτα του καλοκαιριού, το πεπόνι δεν έχει απλά απαλή και γλυκιά γεύση αλλά έχει και πολλά ευεργετικά στοιχειά για τον οργανισμό σου. Το συγκεκριμένο φρούτο μάλιστα, μπορεί να λειτουργήσει ως σύμμαχος σου στην δίαιτα που κάνεις, καθώς έχει μόνο 33 θερμίδες ανά 100 γραμμάρια, είναι χορταστικό και μπορεί να αντικαταστήσει ακόμα και το απογευματινό γλυκό που λιγουρεύεσαι.

Είναι ένα φρούτο πλούσιο σε βιταμίνη C που δρα με μαγικό τρόπο στην επιδερμίδα του προσώπου σου και στην σφριγηλότητα του κορμιού σου. Σίγουρα, όμως, δεν ήξερες ότι μπορεί επίσης να σου σταθεροποιήσει τα επίπεδα της πίεσης και να στην διατηρήσει σε φυσιολογικά επίπεδα. Αν πάλι ανήκεις στην κατηγορία των ατόμων που με το πρώτο φύσημα του ανέμου κρυώνει και θέλει γιατρό, φάε πεπόνι για να ρυθμιστεί και το ανοσοποιητικό σου σύστημα.

Μπορεί να μην είσαι και πολύ μεγάλης ηλικίας αλλά μια μικρή αρρυθμία στην καρδιά ακούσαμε πως την έχεις, όχι πρέπει να σου πούμε ότι σίγουρα δεν φταίει ο έρωτας για ότι σου συμβαίνει αλλά αν δεν πας γρήγορα όχι στο γιατρό αλλά στο μανάβη σίγουρα το θέμα σου θα γίνει μεγαλύτερο.

 

Tip!

Αν θες να φτιάξεις γρανίτα πεπόνι απλά τρίξε στο multi ή στον τρίφτη το φρούτο σου, πρόσθεσε λίγο νερό, βάλε το μείγμα κατάψυξη και η γρανίτα σου είναι έτοιμη. Φτιάξε επίσης και μία σάλτσα πεπόνι που θα λατρέψεις.